stress

Skab ro i livet

fg43

I dag kan der være mange grunde til, at man er stresset. Har det været en hård dag på arbejdet, er det nogle gange svært ikke at tage det med hjem, når man har fri. Måske er bilen gået i stykker og børnene kunne ikke komme i skole. 

Der er mange grunde til, at dagen kan blive fyldt med stress. Og disse dage har det med at hobe sig op indtil vi ikke længere kan overskue det. Når det sker, er det vigtigt at klikke på pauseknappen og gøre plads til noget selvpleje. Stress kan have rigtig alvorlige konsekvenser, så det er vigtigt at give sig tid til at komme ned i gear igen. Det kan gøres på mange måder. 

Løs problemerne i familien

Det kan være noget af det værste at have en diskussion kørende i længere tid med et familiemedlem. Selvom man måske ikke opdager det, kan det tage rigtig hårdt på en i længden. Derfor er det vigtigt at få renset luften mellem jer. På den måde har du én mindre bekymring. 

Der er mange måder at tage fat i problemet på. Det kommer også meget an på, hvilken slags diskussion der er tale om. Måske er det noget, der kan løses med en samtale ved middags, eller måske skal I en tur til parterapi Roskilde, for at få løst det. Der er ingen skam i at bede om hjælp. 

Brug mere tid i haven

Har du grønne fingre og elsker du simpelthen at bruge tid i din have, så er det vigtigt at gøre plads til dette. Det gælder for alle hobbyer, men især haven emmer af ro og stilhed. Der er noget helt specielt ved at gå blandt selvdyrkede krydderurter, dufte til de friske tomater og se fuglene bade i fuglebadet. 

Det kan være næsten helt terapeutisk at komme i fysisk kontakt med jorden. I vores travle liv går det hele meget stærkt, men i haven har man mulighed for at komme ned i det helt lave tempo, som man har brug for, når man er stresset. Det behøver ikke at være lang tid, du er der. Blot en spadseretur gennem haven, eller et par minutter til at indånde den friske luft, vil være nok til at føle sig forynget. 

Brug din krop

I hverdagen stress og jag glemmer vi nogle gange at tage os af vores krop. Der er i øjeblikket vigtigere ting at tænke på end vores gode gamle krop. Den skal dog forhåbentlig være med os mange år endnu, og det er altså en god idé at holde den vedlige. En løbetur i den friske vind, kan være opløftende og lige det du mangler. Ellers er yoga en formidabel måde at afstresse på. Her kombinerer du både bevægelse med mediation. Alle kan være med til yoga. Det handler nemlig ikke om, hvor dybt du kommer i stillingerne, men at du blot gør noget aktivt. Få gang i din krop og gør noget godt for dig selv. Det vil den takke dig for.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *