Pige ved demonstration

Skab god klima-karma omkring dig

fg43

Noget, som der er kommet stort fokus på i de senere år, er klimaet. Det er så småt ved at gå op for menneskeheden hvor stor en krise, som jordkloden står over for. Flere og flere begynder derfor at tænke over hvordan de kan gøre en forskel i deres eget liv, og derved skabe noget god klima-karma omkring sig. 

Læs her tre konkrete idéer til hvad du kan gøre for at skabe god klima-karma omkring dig. 

Klimavenlig mad

Brug din stemme

Du har sikkert set billeder fra nogle af de mange klimademonstrationer, som finder sted jorden over. De unge har taget klimakampen til sig, da det er deres fremtid på jorden, det handler om. Ja, hvordan jorden bliver behandlet nu, får stor indflydelse på livet for de unge og kommende generationer. 

Mange vælger derfor at melde sig ind i klima-kampen, og aktivt at gøre en forskel ved at demonstrere. Ved at bruge din stemme til at gøre opmærksom på klimaet, vil du kunne sprede god klima-karma omkring dig!

Spis klimavenligt, og få god samvittighed

Det er dog ikke nok at bruge sin stemme i klimakampen. Der er nemlig brug for handling – handling, som i bund og grund starter ved det enkelte menneske. Vil du derfor gerne sprede god klima-karma, kan du med fordel undersøge hvad du kan gøre for klimaet.

Et godt sted at starte, er ved at vælge at spise klima-venligt. Med en enkelt søgning på nettet, vil du helt sikkert komme frem til mange blogs, hvor du kan læse om netop hvordan du kan gøre en forskel ved at spise lokalt, i sæson og ved at minimere dit indtag af animalske produkter. 

Elbil ved lade station

Vælg en elbil, når bilen skal udskiftes

En tredje idé til hvordan du virkelig kan gøre noget for klimaet, som batter, er ved at vælge at skifte bilen ud med en elbil. Vælger du en elbil, vælger du nemlig en bil, som er med til at passe på miljøet, jordkloden og klimaet. Sørger du for at den strøm din bil kører på kommer fra bæredygtige kilder, vil du på denne måde kunne trille rundt på landevejene og sprede god klima-karma.

Vælger du at få en elbil, er det smart at kunne oplade den derhjemme. Er du en af dem der har solceller på taget, vil du endda kunne køre gratis! Strøm til el biler er faktisk nemt at få sat op. Kontakt derfor en elektriker, og hør hvilke muligheder du har for at kunne køre på el. 

Ja, at køre elbil er virkelig en fantastisk måde hvorpå du vil kunne sprede god klima-karma. Når du kører i fremtidens bil, vil du være med til at gå forrest i kampen for at undgå en klima-katastrofe – og så endda uden at skulle opgive at have bil!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *