Glad pige

Få selvtilliden tilbage og mød folk med et smil

fg43

Den måde, hvorpå vi fremstår over for andre, har meget at gøre med, hvordan vi inderst inde har det med os selv. Vi vil som mennesker ofte gerne virke perfekte, men dette er simpelthen ikke muligt. Vi kæmper alle med nogle dæmoner, og der vil altid være nogle ting, som vi vil være lidt utilfredse med. 

Glad mand

Selvtillid er vigtigt

Selvtillid er en af de vigtigste faktorer i vores uendelige søgen på det gode liv. At tro på sig selv, at elske sig selv og at kende sig selv godt er midler, hvormed vi kan møde andre som vores ’sande jeg’. 

For hvis vi har det godt med os selv, vil vi have mere overskud og energi at give til andre. Det kan være svært at pleje forhold og venskaber, hvis man i forvejen har svært ved at passe på sig selv. Det er derfor ikke blot en kliché, når man siger, at man må “elske sig selv, før man kan elske andre”.

Der er altid plads til forbedring

At ville forbedre sig selv er i første omgang en god værdi. Det tyder på, at man ikke er for selvglad, men derimod kender sig selv godt nok til at vide, at der også er plads til selvforbedring. 

For eksempel kan man stræbe efter at ville være mere imødekommende, høflig, blød eller eftertænksom. Man kan begynde at læse flere bøger, fordi man har lyst, eller man kan lære at spille et instrument. Det er sundt og sjovt at udfordre sig selv. 

Og så er der alle de fysiske faktorer, som man måske også går og har lyst til at skrue lidt på. Står man i denne situation, så er det vigtigt at mærke efter, hvor følelsen kommer fra. Stammer den fra en dyb utilfredshed og usikkerhed, som bare vil finde en anden kropsdel at være sur på, når man har “fikset” den anden? Eller er det en lyst, der altid har været der? 

Ville det for eksempel øge din livsværdi at få fjernet rynker? Der er desværre en del stigmatisering i samfundet omkring skønhedsbehandlinger, men hvis man gør det for sin egen lykke, skulle ingen have noget at indvende. 

Agurker

Mød verden med et smil

Eller måske har du altid ærgret dig over dine tænder? Når man føler sig usikker på sine tænder, kan det blive en ubehagelig oplevelse at smile til andre. Man vil ikke have, at andre ser ens forfærdelige tandsæt.

Her er det derfor en god idé at prøve at få gjort noget ved det – du kan for eksempel få mere information om tandlægebehandling her. At besøge tandlægen kan være en skræmmende oplevelse for mange, men det er det værd, så du kan få lysten til at smile tilbage. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *