påskegave

Giv en påskegave og gør godt

fg43

I dag kommer vi ofte til at tænke på os selv, og hvad vi selv har brug for. Nogle gange glemmer vi andre mennesker. Men du befinder dig på denne side, fordi du netop gerne vil gøre noget godt. Det er første skridt! Det handler om at blive opmærksom på andre mennesker omkring os og være venlig, kærlig og imødekommende. Du kan læse mere her om, hvordan du kan sprede glæde omkring dig. 

påskeæg

Påskehøjtid

Påske er en tid, hvor vi bliver mindet om at gøre godt for andre. Her kan vi lære lidt af den kristne tradition, som fortæller os, at Jesus gav sig selv på et kors, fordi han elskede mennesker så højt. Påsken er altså en tid, som minder os om at fokusere på andre end os selv. Hvordan kan du gøre dette?

En anden tradition, vi har, er at lave påskeæg – eller at spise dem. Du kan give et påskeæg til dine medarbejdere, kollegaer, venner eller dine nærmeste. Dette vil glæde dem, og du kan kredse lidt for dem, der har ekstra meget brug for det! Du kan finde påskeæg i alle afskygninger her. 

Det vil særligt overraske dine medarbejdere, hvis du giver dem et påskeæg eller en påskegave. De vil helt sikkert ikke forvente det!

gavmildhed

Hvorfor skal vi gøre godt?

Hvorfor skal vi egentlig gøre godt for andre? Det hjælper selvfølgelig andre, men det hjælper i sidste ende også os selv. Vores attitude og indstilling bliver forvandlet. Hvis vi er venlige og gavmilde mod andre, giver det også os selv en bedre dag, fordi de fleste andre vil være venlige og imødekommende tilbage. Det er vigtigt at sprede glæde og smil her i verden, fordi det smitter mere end nogen negativitet! 

Det er nemt at gøre godt for dem, vi elsker. Vi kan også forsøge at gøre godt for dem, vi ikke kender. Her har vi ikke så meget at tabe, men vi har en helt masse at vinde. 

Hvis vi selv har en dårlig dag, kan det virkelig vende dagen rundt, hvis vi prøver at ændre vores indstilling og attitude. Brok og negativitet genererer endnu mere, men vi kan vende det rundt, hvis vi vælger det gode til.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *