Win Win

Sådan lærer du at træffe den bedste beslutning

fg43

Vil du også gerne træffe beslutninger, som gør alle glade? Det kan dog være svært altid at tage hensyn til andre og sikre, at alle er glade. Men der er flere ting, du kan gøre for at træffe bedre beslutninger, som giver god karma og et godt miljø. 

Det er selvfølgelig ikke altid, at man selv er alene om at træffe beslutninger, og man skal derfor også ofte blive enige med andre. Dette kan også være svært, og ved at læse med her, får du nogle gode råd til, hvordan man bedst bliver enige. 

Rådgiver

Win-win

Selvom at man nogle gange føler, at man selv har ret eller at ens egen idé i hvert fald er bedst, så er dette ikke altid den bedste beslutning at gøre det, man selv synes. Når man skal blive enig med enten sine kollegaer, sin kæreste eller sine forældre, skal der augmentation til. Derudover et det en utrolig vigtig kompetence at have empati, da dette gør det muligt at kunne sætte sig i den andens sted, og dermed forstå hvorfor de mener, som de gør. 

Så for du kan få noget af det, du gerne vil have, bliver du også nødt til at give den anden part noget, som de gerne vil have. At blive enige er derfor lidt ligesom en forhandling. Man forhandler sig frem, kommer med for- og mod argumenter, og man kommer dermed stille og roligt frem til det rigtige resultat. 

Hvad er vigtigst – stemningen eller resultatet?

Når man så føler, at ens beslutning og ens egen idé er bedst, bliver man nødt til at tænker over, hvad der er vigtigst. Er det den gode stemning mellem parterne, eller er det resultatet? For hvis du i forhandlingen om at blive enig kun fokuserer på dit eget resultat og ikke vil lytte til den anden part, kan dette gå ud over jeres forhold og dermed stemning. 

Når man ikke kan blive enige, kan der dermed skabes en rigtig dårlig stemning, hvilket kan betyde, at begge parter slutter som utilfredse. Det er derfor smart og effektivt, hvis man kan lave en situation, hvor begge parter føler, at de er blevet lyttet til og har fået en god aftale. Dette kan også godt lade sig gøre uden, at man behøver at give sig på sine resultater.

Lysende pære

Få rådgivning 

Dog kan det nogle gange være en god idé at få hjælp udefra. Måske er I blevet uenige om en ting, som I egentligt ikke ved så meget om, og her kan en rådgiver eller måske bare hjælpe jer. Er I f.eks. blevet uenige om, hvordan huset skal renoveres, kan det være utroligt smart at tage fat i en ingeniør, der kan lave de statiske beregninger og dermed fortælle noget mere om, hvilke vægge der er bærende. Dermed kan I bedre se, hvad der kan lade sig gøre med renoveringen. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *