Kaffebønner på bordet

Køb den gode kaffe hos Noru

fg43

Uden at fornærme nogen kan man godt konstatere at pris og kvalitet hænger sammen, også når det gælder kaffe, det kan i hvert fald godt smages når der postes ekstra penge i bønnerne, og der er efterhånden mange mennesker der fravælger den klassiske formalede, til fordel for en friskristet højkvalitetskaffe, hvor bønnerne er fremstillet af specifikke bønder der får en ekstra god pris for fremstillingen.

Hvis du vil gøre noget godt for dig selv kan du købe din luksuskaffe hos Noru, hvor du finder dine kaffebønner i mange forskellige varianter, som kan laves om til mange slags kaffe, og til at lave bryg på forskelligt udstyr og maskiner.

Der er naturligvis også økologiske kaffer, som også kan være fairtrade, espressobønner, kaffer med særlige smagsvarianter, som kan være vanilje, nødder, karamel og lakrids, for bare at nævne nogle stykker.

Ristede bønner

Opbevar dine bønner på den bedste måde

 

Med mindre du er en ekstrem grovdrikker, og kværner en hel pose på en uge eller derunder, så skal du huske at bønner er et naturprodukt, og derfor har det med at blive dårligere over tid, specielt hvis du ikke husker at gemme dem ordentligt.

Normalt kan hele bønner ligge i en uåbnet pose i op til 3 måneder, men er posen åben, så skal du ikke bruge mere end 4 uger på at lave dem om til kaffe, for ellers kan både styrken og smagen ændre sig.

Men derudover er hovedreglerne at bønnerne ikke skal i kontakt med luft, forstået på den måde, at bønnerne skal opbevares i en beholder med et låg der lukker helt tæt til, for luft er den rene gift for bønnernes friskhed.

Du skal også undgå at der kommer for meget lys på bønnerne, så ikke noget med at have dem stående i vinduet i direkte sollys, det er heller ikke godt for dem.

Slutteligt skal de ikke udsættes for hyppige temperaturskift, varme eller fugt, så et køligt, mørkt sted i en passende beholder lyder anbefalingen.

Kaffekogning

Frisk ristet og frisk kværnet

 

Det kan godt være du ikke dyrker bønnerne eller rister dem selv, men du kan i hvert fald købe de friskeste bønner af den bedste kvalitet, og så kværne dem selv.

En kaffekværn koster ikke det store, er nem at betjene, og øvelse opnås efter meget kort tids brug.

Noru tilbyder både kaffekværne og kaffemaskiner der har indbyggede kaffekværne, og dermed selv sørger for at kværne dine bønner hver gang du skal nyde en kop mokka.

Det vigtige er her at se på hvor meget kaffe du normalt skal kværne, kværnens størrelse skal passe til, men ikke nok med det, kværnen skal også være egnet til den type kaffe du vil drikke, og ikke mindst brygge, der er meget at kaste sig over, og det er bare om at komme i gang.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *