Kvinde

Med livet i fokus

fg43

Står du en varm sommer dag, med rygeovnen tændt og børnene der løber rundt i haven, og opdager at dette øjeblik er fyldt med den dejligste fornemmelse, man måske kunne fristes til at karakterisere, som et lykkeligt øjeblik.  

Ansigt

Find det der interesserer dig allermest

Det kan være svært at vide hvad man skal bruge det ene liv, man nu engang er blevet givet på. Hvad vil jeg arbejde med? Hvem er jeg? og hvad kan jeg godt lide? Dette er nogle af de sværeste spørgsmål at svare på, men også nogle af de mest nødvendige. Vi vil allesammen komme til at skulle besvare disse spørgsmål, i løbet af vores liv, og det er da også nogle vigtige spørgsmål at kende svaret på, når vi engang bliver en smule ældre, og måske ikke har de samme kræfter til at udarbejde en løsning på spørgsmålene. Et sted at starte kunne meget vel være i sine interesseområder, som vi alle holder meget kært, og lægger en del af vores identitet i. 

En hobby er et godt udgangspunkt

Selvom det kan være svært, at finde ud af hvad man gerne vil lave her i livet. Kan det hårde arbejde dog betale sig i sidste ende. Det er et højt krav at sætte til de unge, at identiteten er noget af det, man skal have lige så godt styr på, som karaktererne. Vi skal passe på med at præstations-stemple vores identiteter, da man hurtigt kan komme til at lave nogle fejlslutninger, hvis man føler sig presset til hurtigst muligt at komme frem til en konklusion, og dermed et dårligt udarbejdet svar på nogle af de mest essentielle spørgsmål vi har i tilværelsen. Et råd kunne være at starte i det små, måske at finde en hobby, som man nyder at dyrke, og derefter prøve at sætte denne hobby i en kontekst, som måske kan svare på nogle af de spørgsmål vi går rundt og døjer med. 

 Identitet

Husk at tage en pause en gang imellem 

Man kan måske hurtigt komme til at føle sig presset til hele tiden at skulle forholde sig til sig selv, og hermed sin egen identitet. Dette er ganske naturligt, da det da også kan være anstrengende at skulle tænke på disse ting 24/7. Man skal måske derfor overveje at udtænke sig nogle præstations-frie rum, hvori man ikke skal tænke på sin egen identitet og hvordan man udvikler sig. Et eksempel på et sådant rum, kunne meget vel være en god hobby, som man finder interessant at dyrke. Det kræver ikke meget at dyrke en hobby, bare man har et eller andet at give sig til. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *