Flot værelse

Glade børn giver en gladere hverdag

fg43

Du kender det sikkert: hvis børnene er sure, er livet surt. Det lyder ret banalt, men det kan bare gøre en kæmpe forskel, hvis du inkorporerer små ting i dine børns hverdag til at løfte humøret. Det kan være mange forskellige ting, der gør forskellen, og du ved selvfølgelig bedst, præcis hvad dit barn kan lide. Men her får du to generelle forslag til små tiltag, der kan gøre dine børn glade i hverdagen. 

boern

Positiv boligindretning

Der bliver bare lidt lettere at holde humøret oppe, hvis omgivelserne lægger op til det. Sådan har vi voksne det, og det samme gælder naturligvis for børn. Derfor kan det virkelig gøre en forskel at skabe boligindretning, som løfter humøret.

Når det gælder børneværelset, kan det for eksempel være muligheder for at holde orden. Det kan være svært for et barn, som har masser af ting og fantasi, at holde orden på værelset, men det gør altså bare humøret bedre, hvis der ikke ligger legetøj eller tøj og flyder overalt. Ved at give dit barn gode muligheder for at holde orden ved hjælp af kasser, reoler og kister til opbevaring, bliver det lettere at holde tingene fra gulvet, og humøret oppe.

Det hjælper også på humøret, hvis dit barn føler, at der er taget hensyn til hendes eller hans personlige smag. Derfor er det vigtigt, at I ikke indretter værelset for anonymt, og at det repræsenterer nuværende interesser, og ikke dem dit barn havde for fem år siden. Dette kan for eksempel gøres ved hjælp af personligt sengetøj, plakater og mønstre på væggene. Tit kan få ting faktisk gøre en stor forskel.

Sunde snacks

Sørg for, at der altid er snacks

Vejen til børns hjerter går igennem deres maver! Du tænker måske, at det ikke er sundt med snacks hver eneste dag, og det har du da også ret i, hvis der er tale om chips og slik. Men sådan behøver det altså ikke at være. Der findes nemlig utallige sunde snacks, som både fylder maven, giver ekstra vitaminer til kroppen og viser dit barn, at du tager hensyn til hendes eller hans behov. En lækker snack er en gestus, som kan løfter humøret, for den vidner om, at du tænker på, hvad dit barn kan lide.

Snacken kan for eksempel bestå af nødder, grøntsager eller frugter i skiver, knækbrød med lækkert pålæg eller en kiks. Det behøver ikke være meget mere end et lækkert mellemmåltid, som ligger klart til efter skole eller børnehave. Det er tanken, der tæller, og så selvfølgelig den ekstra energi, snacken tilfører. Der er nemlig ikke noget værre end et sultent barn, så det gør en stor forskel at komme problemet i forkøbet. På den måde kan du sørge for, at humøret er i top lidt oftere, end det ellers havde været.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *