kvinde

Brug håndsprit og minimerer chancen for sygdom

fg43

Det er vinter og det er influenza-tid. Det er årstiden for den effektive håndsprit og rengøringsartikler, samt tæpper og indendørsliv. Det er altid træls at blive ramt af sygdom, og skulle sengelægge sig i flere dage. Derfor kan det være en god ide at bruge håndsprit.

Derfor er håndsprit nødvendigt

Renlighed er en vigtig faktor, på vores arbejder og derhjemme. Når vi møder på vores arbejde, føler vi os bedst tilpas, hvis der er rent og pænt, det samme gælder for hjemmet. Vi skal være tilfredse på vores arbejde, og have arbejdsglæden i orden. På denne måde præsterer vi bedre, samtidig med at vi bliver gladere. God hygiejne er vigtigt og med til at skabe arbejdsglæde. Uanset hvilket erhverv man har, er hygiejne vigtigt, både for dig selv og dine kollegaer.

 

Udvis god stil og tag ansvar

Opdager man at influenzaen har ramt, eller man på anden måde er blevet syg, er det ikke en god ide at komme arbejde. Selv om man gerne vil efterlade et godt indtryk, er det bare ikke en god ide at møde op på arbejde med sygdom i systemet. Hvis man mærker sygdommen i kroppen, er det en meget bedre idé at tage en dag hjemme, så man kan blive frisk til dagen efter. Dette er at udvise mere eftertænksomhed, end bare hovedløst at tage på arbejde på trods af sygdom.

Er vi blevet for renlige?

I børnehaver og vuggestuer er der stor fokus på smittefare og renlighed. Dette er ganske naturligt, da der kan overføres mange bakterier, mellem både børn og voksne. Dog kan man være i tvivl om, hvorvidt disse nye krav til renligheden har positiv indvirkning på børnene. De fleste forældre ser gerne, at deres børn leger udenfor og bliver beskidte. Man behøver altså ikke at afskærme børn fra bakterier men blot at være varsom med deres helbred og reagere, hvis de bliver syge. For halvtreds år siden var standarden meget lavere, og de børn lever da endnu.

Skal håndvask eller håndsprit prioriteres?

Der megen snak om håndvask versus rengøringsartikler. Nogle mener at håndvask er den eneste måde, hvorpå man rigtigt kan få gjort sine hænder rene. Andre mener at håndsprit fungerer mindst lige så godt. Håndsprit er en god ting at have, hvis man ikke lige har tid til at vaske hænder. Står man i køen til buffeten, er det en god ide lige at spritte sin hænder af inden. Hvis der skulle være håndvaske alle de steder, der var installeret sprit-automater, ville man kunne se frem til længere køer og mere ventetid.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *