racing mc i kurve

Høj fart er berusende

fg43

Hvad er det, der får folk til at forelske sig i motorcykler? Det må være noget med farten. Folk, der ikke har prøvet at køre motorcykel, har ingen ide hvordan det føles. Hastighed kan man vel lige så godt opleve i en bil, vil de fleste tro. Det er også korrekt. Men der er en verdens forskel mellem at køre på motorcykel eller i bil. I bilen sidder du mere eller mindre bekvemt. Kroppen kan slappe af, selv hvis du kører med 200km/t på den tyske motorvej. Hvis din bil har fartpilot, skal du slet ikke gøre ret meget. 

At køre motorcykel er en totaloplevelse. Det har mere til fælles med ridning end med bilkørsel. På engelsk siger man også ”at ride en motorcykel” frem for at ”køre”. Hele kroppen skal arbejde med. Intetanende bilister tror at man drejer i styret, når man kører kurver med mc. Det passer kun hvis du kører med sidevogn. Ellers er det nogle ganske små balanceskifte, der får motorcyklen til at lægge sig i kurven. Du skal bare flytte en smule vægt til den side du vil dreje imod. 

motocross stuntman

Alle sanser er aktive

At ride en motorcykel kræver også konstant koncentration. Som motorcyklist er du en såkaldt ”blod” trafikant. Dvs. du taber, hvis du rammer noget hårdt som en bil, et træ eller noget andet. Men det er forbavsende hvor tilsyneladende voldsomme styrt motorcyklister kan klare, med kun et par skrammer. Frontale sammenstød er ekstremt farlige. Men at ”smide” cyklen i et sving ser oftest meget slemmere ud end det er. 

Forudsat naturligvis, at du har ordentligt beskyttelsesgrej på. En moderne motorcykeldragt er en rustning. Den beskytter led og knogler ganske udmærket. I kombination med en god hjelm er du virkelig godt beskyttet. 

Når du rider en motorcykel er alle sanser er toptunede og aktive. Det er at leve i overhalingsbanen, nærmest bogstaveligt talt. Du oplever også omgivelserne på en helt anden måde end i bil. Vinden blæser om kroppen, du kan lugte alt, og hørelsen fortæller dig hvordan motoren har det. 

gammel telefon

Hastighedens sus gælder også for bredbånd

Også når du surfer på Internettet er det godt med fart på.  Men hvad er egentligt den bedste bredbånd løsning? Fiber, kabel, 4 eller 4G, eller Internet over telefonstikket?

Internet over fastnet telefon er blevet kaldt for død mange gange. Interessant nok, er det stadig den mest udbredte form for bredbånd. Hastighedsgrænsen for bredbånd igennem telefonledninger kommer i dag op på 100 mb/s. Men kun hvis du har nyere telefonledninger. Hvis dine telefonledninger er fra 70’erne eller ældre, vil den maksimale hastighed være markant lavere. 

Hvis dine telefonledninger kan klare det, er det den billigste bredbåndsløsning du i dag kan få. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *