Arbejdsplads

Skab god stemning på arbejdspladsen

fg43

Det er naturligvis vigtigt, at medarbejdere tager deres arbejde seriøst, men det betyder altså ikke, at der ikke skal være plads til god stemning og sjov på arbejdspladsen. Det kan faktisk være netop det, som gør, at folks trives, og at produktiviteten er høj. Derfor er det vigtigt, at arbejdspladser er villige til at investere tid og penge i deres ansattes trivsel, og det kan gøres på mange forskellige måder. Her kan du læse om to tiltag, som kan være med til at skabe en god hverdag for både medarbejdere og chefer. 

Teambuilding

En dag med teambuilding

En arbejdsplads er dybest set et stort team, der skal fungere sammen, og derfor er det vigtigt, at forudsætningerne for at være et godt team er til stede. Derfor er teambuilding virkelig noget, som kan være med til at styrke sammenholdet, samtidig med at det bliver lettere for de ansatte at løse opgaver sammen, når de kender hinanden godt. 

Teambuilding er ikke kun godt for de sociale bånd, det viser også folk, at man sagtens kan arbejde sammen på kryds og tværs, selvom man måske ikke er allerbedste venner. Ofte kan man finde et eller andet at samles om, eller også kan folk med forskellige kompetencer supplere hinanden. På den måde bliver resultatet som regel meget bedre, end hvis det kun var medarbejdere med ens kompetencer, som havde arbejdet på sagen.

Uanset hvor i landet I befinder jer, er der god mulighed for at tage på et teambuilding-forløb. Som om I leder efter teambuilding i Horsens eller teambuilding København, er der hjælp at hente! Det er efterhånden et meget anvendt værktøj til at skabe bedre arbejdsmiljø i mange forskellige sektorer.

Fest

Hold arrangementer flere gange om året

En arbejdsplads bliver bare meget sjovere at være på, hvis forholdet mellem kollegaer er godt. Derfor er det vigtigt, at arbejdspladsen gør noget for, at folk finder hinanden og opdager, at de kan have det sjovt sammen. I den forbindelse er det oplagt at afholde arrangementer, som både er sjove og give gode muligheder for at knytte relationer.

For eksempel er det oplagt med en god sommerfest eller julefrokost. Det er klassikere, som de fleste nyder, og som alle arbejdspladser nærmest allerede har. Men der er også mange andre måder at være sammen på, så det hele behøver ikke at handle om mad og alkohol. Det kan selvfølgelig være super hyggeligt, men det er en god ide at finde på andre arrangementer også, så der ligeledes er plads til dem, som ikke er så meget til den slags.

Der er masser af muligheder for at lave sjove ting sammen, og det er faktisk kun fantasien og budgettet, der sætter grænser. Nogle arbejdspladser bruger at tage hele staben med i en forlystelsespark, men mindre kan også gøre det. Eksempelvis kan I tage på skovtur, arrangere et forhindringsløb eller måske tage ud og se noget spændende i nærheden af arbejdspladsen. Disse er løsninger, som ikke koster så meget, men som stadig er hyggelige og sjove. Det handler selvfølgelig meget om, at man som arbejdsplads og arbejdsgiver kender stemningen og sine medarbejdere, hvilket gør det lettere at vælge, hvad I skal lave sammen – så bare følg din mavefornemmelse. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *