Venner der hjælper

Vær det gode eksempel for andre

fg43

Rigtig mange mennesker går meget op i at banke folk i hovedet med ting, de bør gøre, og ting som de gør forkert. Her skal det at banke i hovedet naturligvis forstås i overført betydning. På et verbalt plan er der mange, der har travlt med at sige til andre, at de skal leve bæredygtigt, være god mod dyr og spise mindre kød. Det er dog sjældent en god tilgang, hvis man reelt vil have folk til at foretage en ændring i deres adfærd. 

For i stedet for at sige til folk hvad de bør gøre, er det altid smartere at gøre det selv. For uanset hvad man snakker om, er det altid mere effektivt at gøre ting selv, da det er noget, som kan være med til at inspirere. Start derfor med dig selv, hvis du mener, at der er noget i verden, der bør ændres.

Gode venner

Behandl miljøet med respekt

En af de helt store emner for tiden er naturligvis klimaet og miljøet. Alle snakker meget om, hvordan vi kan redde det, og hvad man hver især kan gøre. Mange kaster, igen i overført betydning, med mudder og siger, hvad andre gør forkert. Her bør man påtage sig en anden tilgang. Man bør simpelthen gøre noget selv. For ved at gøre noget selv bliver folk måske interesserede og inspirerede. Og det bedste er faktisk slet ikke at italesætte det. Du kan starte i morgen, når du spiser frokost på arbejdet. I stedet for at tage en ret med kød frem kan du måske tage en salat frem. 

Når folk spørger dig, om du har fået nye madvaner, kan du blot sige, at du prøver at spise lidt mindre kød. Det vil folk respektere, og de vil måske tænke videre over det, når de næste gang står og skal smøre madpakker.

seniorhjaelp

Del ud af din livserfaring med eksempler

En anden ting, man kan gøre for at være det gode eksempel, er at fremhæve eksempler på situationer, når man snakker med folk. Er der en person, der for eksempel er i tvivl om, hvad vedkommende skal gøre med sine mange lån, kan du komme med et godt eksempel. I stedet for at sige til vedkommende at han eller hun slet ikke bør optage et lån, kan du sige, at der findes noget, der hedder samlelån. Klik her for at læs mere om, hvad det er. 

Du kan sige til vedkommende, at du har hørt om en, der også havde mange lån og var blevet træt af det. Så kan du sige, at noget man kan gøre er at samle alle ens lån i ét stort lån. Det kan gøre, at personen synes, at det lyder som en god mulighed. Der er ingen grund til på nogen måde at virke fordømmende, da det at være det gode eksempel eller selv komme med gode eksempler altid er bedst.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *