Bil

De mange fordele ved kør-selv-ferier

fg43

Står du over for en ferie, og er du i tvivl om, hvorvidt du skal køre selv, eller om du skal lade dig fragte af enten tog, bus eller fly? Så skal du helt sikkert læse videre her. Der er nemlig en lang række af fordele ved at vælge bilen på ferien – forudsat naturligvis, at det er muligt at køre til din destination.

Kort

Fleksibilitet

At tage på bilferie er i den grad udtryk for fleksibilitet. Du bestemmer nemlig helt selv, hvornår du skal afsted, og hvor meget du må have med i bilen. Du bestemmer også selv, hvor mange stop I skal gøre på vejen, og hvor mange snack- og tissepauser I skal have. I er ikke afhængige af tog-, bus- eller flyafgange, og det er derfor også slut med at stresse over klokken. 

Du kan gøre stop på de steder, du har lyst til, så hvis I pludselig kører forbi en storslået udsigt, eller en butik, som du ville elske at kigge i, så stopper I bare. 

Du behøver desuden ikke at planlægge noget som helst hjemmefra. I kan ændre rute fuldstændigt undervejs, og I behøver heller ikke booke hotel på forhånd, for I ved alligevel ikke præcist, hvor I lander. 

Ingen at tage hensyn til

En anden fordel ved at tage bilen på ferien er, at der ikke er andre end dig og din familie at tage hensyn til. Når du sætter dig ind i et fly, bus eller tog, kan du ikke bare skrue op for din yndlingsmusik og synge med. I kan ikke lave musikquiz i hele familien. I kan heller ikke tale om lige præcis det, der falder jer ind. Men det kan I i en bil. Forestil jer alle de fantastiske lege og spil, I rent faktisk kan spille i bilen – også selvom du kører bil. I kan afholde quiz, hvor I skal gætte kunstnere og musiknumre. I kan snacke på livet løs i jeres yndlingssnacks, uden at skulle bekymre jer om, hvorvidt andre synes I larmer eller smasker. Og så slipper I for den ofte ikke så appetitvækkende flymad.

Og I slipper tilmed også for at skulle stuves tæt sammen med mennesker, I ikke kender, lugte til deres madpakker og smalltalke uden at have lyst. Desuden er der rigeligt med plads til at medbringe tæpper og puder, så I kan sove ordentligt – eventuelt lænet op ad hinanden.

Vej

Det gode valg for miljøet

Vi har alle sammen fået tudet ørerne fulde med, at det er rigtigt skidt for miljøet, når vi flyver. Og den er desværre god nok. Men dermed har I jo endnu et argument for at hoppe i bilen og køre ud i det blå. For selvom bilen naturligvis næppe er co2-fri, så er den meget, meget bedre for miljøet, end flyene nogensinde kommer til at blive. 

Og det burde faktisk alene være mere end rigelig grund til altid at tage bilen fremover, når du skal på ferie. Om ikke andet kan du forsøge at begrænse omfanget af flyrejserne til de rejser, hvor det ikke er muligt at køre til din slutdestination. De resterende rejser og ferie kan du tage med bilen.Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *