motion

Crosstrainer – bedst for din sundheden (og dine led vil takke dig)

fg43

For at kunne sprede glæde i verden omkring dig skal du selv have god energi. Som karmalovene siger: ” Gør noget godt for dig selv – og skab en positiv energi indeni dig selv, først da kan du dele den med andre”.

For at have overskud til at kunne sprede god karma i verden, er det vigtigt at ikke blot sindet men også kroppen er i balance og her kan træning (både indenfor almen fitness og yoga) være med til at få dig på rette vej. Træning gør dig ikke blot glad og sund, men frigiver en masse stoffer i kroppen som booster humøret og derved gør solskinsdagene lidt mere solrige og de triste dage lidt mere overskuelige.

 

Der er masser af gode råd og guides til hvordan du kan holde dig i form, og her er endnu en der fokusere på en lidt nyere tilkommer til den almene fitness manege, som du muligvis ikke har stiftet bekendtskab med endnu.

 

Hvad i alverden er en Crosstrainer?

 

Gad vide hvad du tænker på, når du læser ordet ”crosstrainer”.

 

Måske kender du i forvejen denne term fra fittness-verdenen og ved præcis hvilken form for fitness-maskine ordet referer til: Men hvis du ikke gjorde det, ville ordet måske få dig til at tænke på de to engelske udtryk, der sammen danner det unikke ord.

 

”Cross” betyder ”at krydse noget sammen” mens ”trainer” ganske simpelt står for ”træner”.

En crosstrainer er et stykke fitness udstyr, der forsøger at imødekomme behovene hos den enkelte fitness-entusiast der ønsker alt det gode fra fitnesscenteret hjemme i egen stue. Crosstraineren er en af de nyankomne kredsløbsmaskiner i fitnessjunglen, og udgør således det nyeste skyd på stammen af fitness-udstyr til hjemmebrug. Den er en finurlig blanding af et godt gammeldags løbebånd, en kondicykel og en stepmaskine.

Forbrænder mere fedt men belaster kroppen mindre

Crosstraineren er fantastisk til dig der gerne vil være aktiv i hele kroppen: Du er sikret sved på panden mens du brænder kalorierne af og får gennemarbejdet alle de større muskelgrupper!

Samtidigt er en crosstrainer dog skånsom ligesom en motionscyklen, idet du er beskytte mod slitage og hårde stød i leddene. Dette gør crosstraineren særligt egnet til dig, der gerne vil holde dig i gang, men samtidigt passe på din krop.

træning

Selvfølgelig er der også enkelte ulemper ved crosstrainerens opbygning. Da en crosstrainer benytter trædeplader du skal trykke ned, overføres din kropsvægt ikke på samme måde som ved normalt løb og muskelopbygning i benene kan derfor gå en anelse langsommere på et sådant apparat. Dette opvejes dog i høj grad af fittness-maskines mange fordele, særligt for de personer der gerne vil i gang med udfordrende hjemmetræning, men som måske bøvler med mindre skavanker såsom dårlige knæ – eller de der blot ønsker alle fordelene ved løb, men ikke er synderligt glade for hvor monoton en almen rutine på et gammeldags løbebånd kan være.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *