3 gode råd til at få en bedre hverdag

fg43

Det kan ikke komme som en overraskelse, at vi er mange, der lever i en alt for travl hverdag, hvor tiden er knap, når man skal have familielivet, arbejdslivet, det sociale liv samt tiden til en selv til at gå op i en højere enhed. Det handler hele tiden om prioriteringer, og i en travl hverdag, hvor det kan være svært at holde hovedet koldt, er der også tilbøjelighed til, at vi ikke får prioriteret de ting, der rent faktisk har en betydning. Prioriteringerne er mange, og der findes mange måder, hvorpå du kan gøre ting, der kan give dig en bedre hverdag. Du kan læse med her og blive klogere på 3 af disse ting.

Optimal søvn

Det er altafgørende for en god hverdag, at du får en god nats søvn. Dårlig og for lidt søvn kan påvirke humøret, koncentrationen og din tålmodighed. Hvis du mangler søvn, er du altså ikke i stand til at være den bedste udgave af dig selv, hvilket kan gå ud over mange ting og mange personer. En god nats søvn er også vigtigt for dit helbred, da det er med til at udskille affaldsstoffer fra din krop, og derved forberede dig på en ny dag. Dig og din krop fungerer altså uden tvivl bedst, når du sover godt om natten.

søvn

Send en tanke til andre

Når du gør noget godt for andre, får du en følelse af, at livet giver mening. Det er ikke altid, at du tænker over dette i en hverdag, hvor der knap nok er tid til at tænke på dig selv. Men faktisk behøver det ikke at være tidskrævende at vise andre, at man tænker på dem. Det kan f.eks. være, at du i din middagspause sidder på din MacBook og kigger lidt på internettet, hvor du så falder over en hjemmeside, hvor der er en vejledning til at tage et screenshot på Mac – og det må da siges at være et sjovt tilfælde, når du og en veninde for ikke specielt længe siden sad og biksede med, hvordan I skulle gøre det, da I skulle sende et screenshot til en af jeres andre veninder af et spaophold, I havde set. Tænk, hvor lidt tid det ville tage dig, at sende et link til denne hjemmeside til din veninde, men samtidig hvor hjælpsomt det ville være. Det viser også, at du har hende i tankerne. En lille tanke kan altså nemt være med til at skabe harmoni i en ellers travl hverdag.

Lav noget, du nyder at lave

I ny og næ bør du tage noget tid ud af din travle kalender, og denne tid skal du bruge på kun at være dig selv og foretage noget, du nyder og som får dig til at slappe af. Det kan f.eks. være, at du virkelig nyder en lang gåtur med en podcast i ørene, men du kan ikke huske, hvornår der sidst har været tid til det. Det kan også være, at du elsker at lave sudoku, men tiden er slet ikke til det normalt. Hvis du tvinger dig selv til at tage f.eks. 2 timer ud af kalenderen hver uge til ”mig-tid” vil du opleve, hvor god og behagelig en følelse det faktisk kan give dig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *