Baby

Dan trygge rammer omkring dit barns opvækst

fg43

De fleste forældre er formentlig klar over, at de første år i barnets liv er super vigtige for barnets trivsel og velvære gennem hele livet. Det er her, at I som forældre skal give den hele armen, når det handler om at give tryghed og rolige omgivelser.

Det er vigtigt, at barnet allerede fra start føler sig elsket og ved, at han eller hun har forældre, som er villige til at ofre alt, for at barnet skal have det så godt som muligt. Der er mange ting, I som forældre kan gøre for at give barnet trygge rammer i de første år. I skal selvfølgelig være nærværende forældre, som giver barnet den opmærksom og tryghed, der er så vigtigt – og det kan både gøres med jeres egen kærlighed, men også med udstyr, møbler og andre ting, som kan være med til at give rolige, trygge og stabile omgivelser for barnet at vokse op i.

Forældre og barn

 

Rolige og stabile omgivelser

For at barnet skal opleve de trygge rammer helt fra barnsben, er det også vigtigt, at I som forældre skaber et hjem med rolige og stabile omgivelser.

Barnet skal fra start vide, at han eller hun altid er velkommen derhjemme, og at det altid vil være et hjem – uanset hvad der sker. Noget af det, som giver mest tryghed for et barn, er at bo i et stabilt hjem, hvor alle – både forældre og eventuelle søskende – gør noget for at bidrage til en stabil hverdag, hvor der altid er en god og kærlig tone, og hvor der er plads til, at man kan være den, man er.

Nærværende forældre

For at barnet skal føle sig tryg, handler det i høj grad om at have nærværende forældre, som altid sætter barnet i første rækker. Barnet kan nemt føle sig misforstået og glemt, hvis han eller hun oplever, at forældrene altid har travlt med noget andet, eller aldrig rigtig er der, når der er brug for det.

Så det gælder altså også om at skabe et trygt hjem, hvor børnene altid føler, at de har en voksen person de kan gå til, og som vil elske dem uanset hvad. Der er nemlig enormt meget tryghed i at vide, at der er nogen her i verden, som altid vil elske en, og som altid vil velkomme en med åbne arme – og det er forældrenes job!

Krybbe

Udstyr som giver tryghed i hverdagen

Selvom at den kærlighed til barnet, betyder rigtig meget i de første år, er det både rart for dig, men også for barnet, hvis der er noget udstyr eller nogle møbler, som måske kan gøre denne opgave lidt nemmere. Det er eksempelvis vigtigt at prioritere gode møbler, som barnet kan sove i, da det også har meget betydning for barnets velvære.

Det giver meget tryghed at have et dejligt sted at sove, og barnet sover som bekendt rigtig meget de første år, så man bør bestemt bruge kræfter på at finde den helt perfekte soveplads – og måske endda flere af slagsen.

Med en babynest får du et super smart og praktisk udstyr, som kan gøre det nemmere for jer at være gode forældre, men det er også super komfortabelt for barnet at ligge i. Desuden kan man ved at placere barnet i en babynest, fremfor en krybbe eller vugge, også få rigtig meget kontakt og nærvær med barnet, hvilket betyder så ufatteligt meget i barnets første år.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *