Børnelege

Glade børnelege til de mørke vinterdage

fg43

Børn elsker at lege, men det kan indimellem knibe med kreativiteten, når mørket falder på, og stormen raser udenfor. Det er nemlig ofte sjovere at lege udenfor – både for forældre og børn. Så hvad skal I finde på, hvis børnene er nødt til at lege inden for? Du får her en guide til de bedste og mest fantasifulde børnelege.

Bamsejagt

Dine børn skal samle alle deres bamser sammen og lægge i en stor bunke i stuen. Herefter skal forældrene gemme dem rundt omkring i hele huset. Vær gerne kreativt med gemmesteder og varier sværhedsgraderne. Børnene skal nu i fællesskab finde alle deres bamser, og de skal hjælpe hinanden på vej. 

Undervejs skal børnene spørge forældrene, om bamserne er gemt som fisk, fugl eller midtimellem. I må også give dem ledetråde, såsom at det bliver varmere og varmere, jo tættere børnene er på et gemmested.

Udendørsleg

Hulebygning

Hulebygning er én af de mest populære børnelege, og børn har altid bygget huler. Lad gerne børnenes egen fantasi udfolde sig, og lad dem indsamle materialer til hulen rundt omkring i huset. Måske vil de helst bygge den ud af farverige tæpper og lade den være i hjørnet af børneværelset. I kan lege med temaer, det vil sige, at hulen kan være en gammel borg, et rumskib eller et prinsesseslot. 

Brug stole og borde som tag og vægge og hæng tørklæder, dyner og tæpper henover. Indret hulen med en masse puder og læg børnebøger og spil derind. Så er børnene beskæftiget i mange, mange timer.

Orkesterleg

Dette er én af de mere larmende børnelege, men den er ikke desto mindre ekstremt populær. Lav en masse forskellige slaginstrumenter af plasticbøtter og gryder og brug træskeer til at slå med. I kan også fylde plastbøtterne med ris, og på den måde have et raslende instrument med i jeres køkkenorkester. 

Hvis I sætter børnenes yndlingsmusik på, bliver det ekstra festligt. Skift til at spille på instrumenterne og danse til trommemusikken. I kan også holde pauser, hvor I synger børnenes yndlingssange.

Børn leger

Bagedag

Mange børn elsker at bage – og det gælder særligt, hvis der er tale om kage eller boller, som efterfølgende skal pyntes. I kan for eksempel lave en stor kagemand ud af bolledej. Her kan børnene hjælpe med at rulle boller, og de kan pynte med masser af slik og glasur bagefter. I kan også lave småkager, som I udstikker til små, sjove figurer. Så synes børnene også, at de er sjove at spise.

Forhindringsbane

Denne leg er også én af de gode, gamle børnelege, som er utroligt populære blandt både børn og forældre. I skal bygge jeres helt egen forhindringsbane, som børnene skal komme igennem – eventuelt på tid. Brug husets møbler til at bygge banen op med, og gør den gerne lang. Den må meget gerne gå fra rum til rum, så børnene føler, at de virkelig har præsteret noget stort, når de kravler igennem den lange forhindringsbane. 

Lav gerne et målfelt, hvor én af forældrene står og ringer med en klokke, når børnene kommer i mål.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *