yoga med flot udsigt

Sådan skaber du en sund – og billig – livsstil

fg43

Det behøver ikke at være dyrt at leve den sunde livsstil. Ganske vist er meget fast food billigt, men du kan sagtens leve sundt selvom pengene er små. Det handler altsammen om at tænke nyt for at finde de gode løsninger. 

Ønsker man virkelig at leve sundt, så kræver det også mere arbejde end, hvis man blot holder sig til en fryseboks fra supermarkedet hver aften. Især som familie eller studerende virker det uoverskueligt at bruge lidt ekstra kræfter på det, men det giver pote i længden. Jo mere, man får gjort det, jo nemmere bliver det også. 

Kvinde gør sig klar til løb

Hold øje med de gode tilbud

Først og fremmest handler det om at holde øje med de gode tilbud. Ikke nok med, at du sparer penge på den måde, så kan det også være, du får gode idéer til madplanlægningen. I forlængelse af dette punkt er også, at man bør begynde at madplanlægge. Opstil et ugentligt skema med, hvad du skal have til morgenmad, frokost og aftensmad. Du kan eventuelt bruge hele søndagen på at såkaldt “mealpreppe”, altså at gøre maden klar. 

Hvis du er stor fan af flot træningstøj og udstyr, så er det også med at holde øje med tilbud. Slå til i januar, hvor du kan finde mange god tilbud eller måske til Black Friday. Selvom meget af det pæne træningstøj er dyrt, så kan du også finde tøj til billigere penge. Et eksempel på dette er det britiske mærke TALA, der tilmed også er bæredygtigt. 

Med ordentlig research kommer du langt

Der findes rigtig mange kloge mennesker om sundhed derude. Faktisk vrimler det næsten med sundhedsmennesker på de sociale medier, og derfor kan det hele godt blive lidt overvældende. Start ud i det små, så kan det være, at du finder en sundhedsguru, der passer lige til dig og dit mål. 

Ellers kan du også begynde at lære dig selv om kost og den rette træning. Der findes mange fagtermer derude, så det kræver et ordentligt research arbejde. På længere sigt vil du dog få en rigtig god forståelse for, hvad ordentlig mad er, og hvordan du får trænet på den rette måde. Det er et rigtig spændende område, som påvirker stort set alle mennesker. Og hvis nu det hele bliver lidt for forvirrende, så er der jo kyndig hjælp af hente på de sociale medier.

 Løber med flot udsigt

Gør plads i økonomien

Er du studerende, så kan det være, du dropper dette punkt, fordi det tager for meget tid. Det er dog altid en god idé at have et budget, så det kan varmt anbefales. Jo mere styr på din økonomi, du har, jo større sandsynlighed for at fælde i lånefælderne er der. Det kan jo være fristende, når der står lån som 18-årig.

Som vist behøver det på ingen måde at være dyrt at holde en sund livsstil, men derfor er det nu altid en god idé at gøre plads i sin økonomi til tunge poster. Det kan være rigtig smart at have et madbudget, som man ved helt præcist, hvor mange penge de gode måltider sluger. Med dette kan du sikrer dig, at du ikke bruger flere penge end du egentlig skal på dette område.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *