afslappet og god stemning

God stemning er vigtigt, når den nyfødte kommer hjem

fg43

Er du kommende mor? Så er det vigtigt, at du ved, en god stemning derhjemme, når den lille kommer, er meget vigtigt. Der er så mange nye ting at lære for din lille baby, og skænderier, larm og stress skal helst ikke være det, der fylder mest. 

Læs mere om, hvorfor en god stemning er vigtigt her.

sammenspil mellem mor og baby

Sammenspil mellem baby og forældre

En lille bitte baby, som lige er født, kan ikke meget endnu. Men alligevel forstår de, at der noget, der er godt, og noget der ikke er. Så hvis man står og skændes og råber, mens den lille kan høre det, så vil det gå ud over babyens psyke senere i livet. 

Når de bliver lidt ældre, omkring de 2-3 måneder, så sker der noget mere med deres sanser. De kan nu se bedre, og de begynder at lagre oplevelser i hukommelsen. Nogle gange kan tingene være svære, når en ny baby er kommet til, og så må man finde måde at gøre det bedre på. Se for eksempel mamamilla, som har en masse smarte ting til dig som er kommende mor.

Jo ældre de bliver, jo mere har de brug for det her gode sammenspil mellem dig og den selv. Det vil altså sige, når barnet viser en glæde, skal du også vise en glæde tilbage til barnet. Gør du ikke det, bliver barnet understimuleret, og overdriver du det, bliver det overstimuleret. Hold en rolig, rar og nærmest blød tone. Vis barnet, at det har din opmærksom og reager rigtigt på barnets følelser.

sund-baby

Selvom de ikke kan huske det, påvirker det dem

Du ved jo godt selv, at du ikke kan huske noget, fra da du var baby. Men selvom du ikke kan huske noget, betyder det ikke, at alt det der skete, ikke betød noget for, hvem du er nu. Miljøet omkring en og omsorgspersonerne har stor indflydelse på, hvordan livet bliver, når man bliver ældre. Derfor er det på ingen måde lige meget, hvis I skændes højlydt hver dag.

Der findes nemlig noget, der hedder spædbarnsdepression. Det kan forekomme af mange grunde, men det beviser egentlig bare, at babyen altså godt forstå, når noget ikke går godt. Viser du ikke glæde til dit barn, når barnet er glad, vil det gå ud over deres kommunikations evner og empati. Så på en måde betyder det, at de ikke rigtigt bliver helt færdigudviklet, hvilket selvfølgelig går ud over dem senere i livet. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *