to kvinder med babytøj

5 tips til en bedre barsel i København

fg43

Er du på barsel? Er den lige så sukkersød og lyserød som du har drømt om? Nej? Det er den faktisk sjældent. Det er benhårdt arbejde at få sådan en lille baby. Selvom din verden næsten kan føles som om, at den går i stå så fortsætter verden for alle andre udenfor. 

Det kan derfor nemt blive lidt kedeligt og ensomt at være på barsel. Har du det sådan så får du her 5 tips til hvad du kan lave i din barsel, hvis du bor i København. 

stork kommer med baby

Gå til noget med din baby 

Når du vælger at gå til noget med din baby, så kommer du ud af døren og får mødt andre i samme situation som dig. Så udover at du laver noget sammen med din baby, så er det også en oplagt mulighed for at møde andre mennesker. 

Her kan babyrytmik være en rigtig god idé. Rigtig mange babyer holder meget af sang og musik. Din baby vil derfor nyde timen og formentlig sove en dejlig lang lur bagefter. Er du heldig, så møder du en anden mor som du klikker godt med. I kan jo passende drikke en kop kaffe sammen imens jeres babyer sover. På den måde så vil både du og din baby få masser ud af at gå til babyrytmik. Babyrytmik på Amager er også rigtig godt fordi man ofte også laver nogle øvelser med babyerne som styrker deres motorik. 

Bliv en del af en mødre gruppe 

Du kan både undersøge med din sundhedsplejerske, om der bliver oprettet en mødre gruppe nær dig. Tit så prøver sundhedsplejersken at oprette mødre grupper, så I bliver sat sammen ud fra jeres babyer alder. 

På den måde vil I være nogenlunde samme sted i forhold til jeres babyers udvikling. Det kan være rigtig rart at have nogen at spejle sig i og snakke med, om de udfordringer man møder netop der hvor ens baby er nu. Det er rart at kunne dele erfaringer og opdagelser med andre, der står i samme situation som dig selv. De andre mødre, fra din mødre gruppe, vil være på barsel samtidig med dig og du vil derfor kunne nyde mange af dine fridage sammen med dem hvis I har det godt sammen. 

Du kan også vælge at søge nettet efter nogle i dit lokalområde, som er på barsel samtidig med dig. Hvis din sundhedsplejerske ikke kan tilbyde dig en mødre gruppe eller hvis du ikke kommer godt ud af det, med de mødre du er blevet sat sammen med. Selvom man er blevet tildelt en mødre gruppe så kan man sagtens danne sin egen. 

baby

Vær aktiv og kom uden for hver dag 

Udover at gå til babyrytmik så vil det være en god idé, hvis du sætter dig for, at komme udenfor hver dag. Bare en lille frisk gåtur vil gøre underværker for din dag. Frisk luft og lidt motion er altid godt hvis man synes det hele er lidt surt. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *