Gave

Sådan bliver du bedre til at finde på gaveideer

fg43

At give gaver er ikke kun en materiel fornøjelse. Gavegivning er en måde, hvorpå vi anerkender hinanden ved særlige lejligheder. For det første føler vi både, at vi er forpligtede til at give gaver, fordi det altid har været et ritual i samfundet. For det andet føler vi også, at vi er forpligtigede til at modtage. 

Men faktisk kan det være svært at finde på gode gaver. Nedenfor guider vi dig til, hvordan du bliver endnu bedre til at give gaver. Du kan også tjekke andre forskellige guides til, hvordan du vælger den helt rigtige gave – herunder Tidende.dk’s bud på det med gaver.

Gaveæsker

At træffe et valg 

Af en eller anden årsag kan dét at træffe et valg indimellem være sværere, end det umiddelbart lyder. Det er klart, at der er forskel på, hvilket valg vi taler om, men lad os tage udgangspunkt i gaver. Hvordan kan det være, vi har svært ved at træffe et valg, når det kommer til gaver? Du oplever sikkert selv, at du bare gerne vil give den bedste gave, fordi du gerne vil se vedkommende glad og taknemmelig. 

Det er klart, at følger man en ønskeseddel, er man allerede på rette vej, men det i sig selv kan også synes som en uoverskuelig opgave. Måske er der mange ting at vælge imellem, og derudover skal man koordinere med de øvrige gavegivere. 

Det kan derfor være fristende at gå ud for at finde noget, der ikke står på ønskesedlen. Det kan være en fin måde at fortælle vedkommende, at du kender hans eller hendes smag. Så hvor skal du starte?

Julen og gaver

Vælg med hjertet

Det lyder omstændeligt og en smule kliché, men faktisk er der kun en måde at gøre det på, når du skal beslutte dig for en gave. Det vigtigste er nemlig, at du vælger med hjertet – hvad vil han eller hun vise taknemmelighed for? 

Det i sig selv kan selvfølgelig være svært at gå ud fra, fordi de fleste som oftest viser taknemlighed under modtagelsen af gaver. Det vigtigste er nemlig, at du ikke blot vælger en gave, som du umiddelbart tænker, kunne være en god idé. Du skal aldrig vælge den første og det bedste – det kommer der sjældent noget godt ud af. Du må derimod tage dig god tid. 

Oplevelser går man især aldrig galt i byen med. Oplevelser er mindeskabende, og måske har du længe gerne ville i biffen med din bror, til brunch med din mor eller i spa med en ven eller veninde. Der er mange muligheder, når det kommer til oplevelser. 

Det er klart, at de nære relationer er nemmere at give gave til end de, der ikke er helt tæt på dig. Dog er der heldigvis altid god hjælp at hente. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *