Dreng klatrer i æbletræ og plukker æbler

Plant frugttræer i haven til glæde for store og små

fg43

Der er ikke noget mere dejligt end at gå ud og plukke frisk frugt fra et træ. Der er noget helt basalt og grundlæggende ved det. Det giver en dejlig sanseoplevelse at plukke og spise friske frugter og bær. 

Når du planter frugttræer i din have, er det til stor glæde for både dig selv og din familie. Børn i alle aldre elsker at plukke friske frugter. Det gør slet ikke noget, hvis de selv skal klatre op i træerne efter frugterne. Det gør bare oplevelsen endnu mere fantastisk.

Gren fra blommetræ med mange blommer

Sådan vælger du de rigtige frugttræer til din have

Hvilke frugttræer du skal vælge afhænger af flere ting. Selvfølgelig er det væsentligt, hvor stor en have du har, og hvor meget plads du ønsker at bruge til frugttræerne. 

Frugttræer fås i mange forskellige størrelser. Nogle bliver meget store træer, mens andre ikke bliver særlig store og nemt kan indpasses i en lille have. Alle frugttræer kan beskæres, så man kan tilpasse træet til omgivelserne. Man kan også lave et espalier med sine frugttræer. Både æbletræer, pæretræer og blommetræer kan fås i sorter, der er egnede til espalier. 

Hvis du gerne vil have frugter henover en længere sæson, kan du vælge træer, hvis frugter modner på forskellige tidspunkter. Så vil de afløse hinanden, og der vil være en lang periode, hvor du har frisk frugt fra haven. Læs mere om frugttræer til haven og find dine frugttræer her. Der er mange muligheder, og det afhænger også af din personlige smag. 

Nogle frugttræer er selvbestøvende, andre skal bestøves af pollen fra andre sorter. Alle æbletræer og pæretræer skal bestøves af en anden sort, for at de giver frugter. Derfor skal du være opmærksom på, at der skal være et andet æbletræ eller pæretræ i nærheden. 

En æbletærte bliver tilberedt

Spred glæde omkring dig med frugter fra haven

Nogle gange er der mange frugter, der modner på samme tid. Så kan man ikke kan nå at spise det hele på en gang, og man kan næsten synes, at det er for meget. Men så er det du skal huske at sprede god karma ved at forære din frugt til naboer, venner og bekendte. Naboen bliver for eksempel rigtig glad, hvis du kommer ind med en pose blommer fra din have. 

Hvis du har flere æbler, end du kan nå at få spist, kan du glæde familien med en dejlig hjemmebagt æbletærte. Det vil helt sikkert bringe glæde og begejstring. Du kan også invitere dine venner på hjemmebagt tærte, der er bagt med blommer fra din egen høst. Det vil helt sikkert være et hit og glæde dine venner. Du kan også lave hjemmelavet syltetøj af frugterne. Der er altid noget særligt over hjemmelavede madvarer, og de kan bruges som gaver til familie og venner. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *