målsætning

Målsætning: 3 råd til at sætte dit mål – og nå det

fg43

Mange mennesker er succesfulde, fordi de formår at mestre principperne inden for målsætning. Har du nogensinde tænkt på, hvorfor du aldrig fik fulgt det styrketræningsprogram? Måske burde du overveje, om du har sat dig selv de rigtige mål. 

styrketræningsprogram

Vid, hvor du vil hen

Det kan virke uoverskueligt at vide præcis, hvad du gerne vil. Et godt råd er at starte med dine drømme. Det må gerne være de vilde og store drømme. Nogle gange vil dine drømme komme til dig med det samme. Andre gange skal du lede lidt mere efter dem. Du kan starte med at spørge dig selv om tre simple ting:

 • Hvor ser jeg mig selv om 5 år?
 • Hvornår er jeg rigtig glad?
 • Hvordan vil jeg gerne huskes?

Når du har en list med drømme, er det vigtigt du vælger én af dem ud. Fokuser på den ene drøm ad gangen. Det gør processen for målsætning nemmere – og mere overskuelig.

Sådan sætter du et godt mål

Ved at bruge SMART mål kan du nemt overskue, om dit mål er et godt mål. Smartmålene er målsætninger, som overholder følgende fem kriterier:

 1. Specifikt
 2. Målbart
 3. Ambitiøst
 4. Realistisk
 5. Tidsbestemt

Hvis du kan svare ja til alle fem punkter, så har du et SMART mål. Husk at sætte mål, som giver mening for dig. Du kan dele målet op i delmål. Det kan være dit mål er at tabe dig 5 kilo. Sæt dig ikke kun et mål for, hvordan og hvornår du skal tabe de 5 kilo. Sæt dig delmål som at tabe 1 eller 3 kilo. Det gør processen mere overskuelig. Succesfølelsen kan opnås under hele processen ved hjælp af delmål. Det kan være en stor hjælp, hvis der er langt til slutmålet.

google adwords

Hold motivationen undervejs

Motivationen kan være det sværeste, hvis du har sat dig et ambitiøst mål. Her er tre tips til at holde på motivationen:

 1. Skriv dagbog
 2. Støtte fra folk omkring dig er vitalt
 3. Husk at fejre de små sejre

Du kan også sætte dig ned og skrive fordelene ved dit mål op. Hvordan ser dit liv ud efter, du har nået dit mål? Svaret på det spørgsmål kan være med til at fremme motivationen.

Mangler du at skrive den Adwords Guide på jobbet, men kan du ikke tage dig sammen? Måske burde du overveje, om du sætter de rigtige mål for din arbejdsdag. Nu har du de bedste forudsætninger for at klare alle dagens opgaver.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *