Opgaver

Husk at adskille arbejdslivet fra privatlivet

fg43

Den enkelte dansker ønsker at præstere så godt som muligt uanset om det er derhjemme eller på arbejdet. Alle ønsker at være den perfekte forældre og den perfekte medarbejder på samme tid. Afhængig af jobsituation er det forskelligt om de enkelte danskere tager hjemmearbejde med hjem. Det er vigtigt at skelne imellem privatlivet og arbejdslivet, da disse to slet ikke bør blandes sammen. Det kan hurtigt blive en dårlig vane hvis du begynder at lave arbejde om aftenen hvis du ikke kan nå det hele på arbejdet.

Familie

Lad være med at stresse 

Der er mange som bliver stressede hvis de ikke når alle deres arbejdsopgaver på arbejdet. Ifølge spørgeundersøgelser får nogen så dårlig samvittighed at de slet ikke kan tænke på andet når de kommer hjem. Hjernen kan hurtigt komme på overarbejde hvis du skal bruge din fritid på at stresse over alt det ekstra arbejde, som du skal klare dagen efter. Du skal sige til dig selv at det er okay og at arbejdet kan vente til næste dag.

Vær tilstede derhjemme 

Din familie vil kunne mærke hvis du ikke er helt tilstede når du kommer hjem. Din manglende tilstedeværelse er ikke med til at skabe en god stemning på hjemmefronten. Efter en lang arbejdsdag handler det om at være sammen med familien og høre hvordan dagen har været. Hvis du begynder at blande arbejdslivet og privatlivet sammen, så vil du typisk også komme til at sove dårligt om natten. Din hjerne vil hele tiden spekulere på om du har noget det hele samtidig med, at du vil have dårlig samvittighed overfor din familie.

God nattesøvn

Den rette balance giver dig ro

Som hovedregel skal du lade arbejdsopgaverne blive på arbejdet og holde fri når du kommer hjem. Sørg for at du har en god og komfortabel seng at sove i, så du får en god nattesøvn. En god nattesøvn er med til at du har overskud og dermed nemmere kan klare dagen på arbejdet samt livet som forældre når du kommer hjem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *