Øre med talende ansigt

Gode folk er fremragende til at lytte

fg43

Vil du gerne være et godt menneske og sprede god karma? Selvfølgelig vil du det!

Så kan du tænke på at gøre gode ting for andre. Det behøver ikke at være store ting som at donere millioner til velgørende formål. Du kan sagtens gøre små ting for andre. Mange bække små, som man siger. Hvis du gør mange små gode ting, så løber det op. Du kan gøre en stor forskel med de små ting.

En af de ting, du kan gøre, er at lytte. Ofte har vi mennesker bare brug for at fortælle om vores problemer. Vi vil gerne have, at der er nogen, der lytter til os. Du kan være den nogen.

Hånd bag øre

Lyt til andre

Når der kommer nogen til dig med et problem, så lyt. Afbryd ikke, og læg ikke ord i munden på vedkommende. Lyt til de ord, som personen faktisk siger. Kender du vedkommende, kan du måske også høre de ord, der ikke bliver sagt.

Når du lytter, så lader du den anden part komme ud med sin frustration. Det er ofte nok bare at tale med nogen, at blive hørt, når man har et problem. Det kan være, at man selv ligger inde med løsningen og kan komme frem til den ved at tale. Det kan også være, at man egentlig ikke søger en løsning, men bare gerne vil ud med det hele.

Pas på dine lytteorganer

Skal du være en god lytter, så skal du huske at passe på dine ører. De er dit vigtigste værktøj til at være en god lytter. Du må endelig ikke ødelægge dem.

Skal du til koncert eller noget andet larmende, kan det være en god idé at tage nogle ørepropper i dine ører. De har nemlig ikke godt af høj lyd i lang tid ad gangen.

Gode ørepropper kan være svære at finde. Ofte passer de rigtig dårligt i ens ører. Så er de irriterende at have i, og de har ikke helt den ønskede effekt.

I stedet for at købe nogle generisk formede ørepropper kan du gøre dine ørepropper formstøbte. Så passer de lige ind i dine ører, og de er ikke irriterende at have på eller svære at få til at blive siddende.

Koncert dans musik

Lav selv ørepropper

Det lyder måske underligt, men du kan faktisk selv lave ørepropper, der passer perfekt til dine ører. De er formstøbt efter dine ører. Det er ikke så svært at lave ørepropper selv. Med et gør-det-selv-sæt kan du sagtens klare det. Du bør læse guiden grundigt, men det er lidt som at blande noget modellervoks og så putte det ind i ørerne. Her hærder det og bliver til ørepropper, der har form efter lige præcis dine ører. Prøv dem næste gang, du skal til koncert!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *