jagt

Gode tips: Sådan vælger du det rette jagttøj

fg43

Det er ikke til at komme udenom, at hvis du vil have en succesfuld jagt, så er du nødt til at være iført det rette jagttøj. Hvis du ikke har jagttøj i garderoben endnu, så er du nødt til at anskaffe dette, inden du tager afsted på en jagt. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er en lille udgift at skulle anskaffe nyt jagttøj.

Hvilket vejr skal du lage i?

Når du skal købe nyt jagttøj, skal du tage højde for vejret. Det kan dog være svært at forudse. Derfor skal du overveje, om du fx har i sinde at gå på jagt i regnvejr. I så fald skal dit tøj kunne klare det. Du er også nødt til at overveje, hvilken type jagt du skal på.

Hvis du eksempelvis skal på andejagt, så foregår det bedst i blæsevejr. Derfor skal dit tøj gerne være vindtæt, da det ellers ikke passer til denne jagtform. Det er sådanne overvejelser, du er nødt til at gøre dig.

Camouflage er typisk en god løsning

De fleste jægere vælger at købe camouflerede udgaver af deres jagttøj. Det er selvfølgelig ikke uden grund, at de gør dette. Som udgangspunkt, så handler det om, at det er det bedste valg, da du skal forsøge at blive så usynlig, som muligt.

Her skal du dog tænke på, at du skal være usynlig overfor dyrene, men ikke overfor andre jægere. Derfor skal du iføre dig noget, der gør, at dine medjægere kan se dig i buskadset. Det plejer de fleste at løse ved at iføre sig et orange armbind, der er nemt for andre jægere at se.

Alt afhængigt af, hvilken type jagt du skal på, skal dit tøj også passe hertil. Hvis de skal på andejagt, så er det en god idé at undgå det orange armbind, da det nemt kan ses af både duer og gæs. Er der tale om en jagt på andet vildt, så er det ikke problematisk, da det i højere grad er din bevægelse, der gør dem opmærksomme.

Hvis blot du ligger stille, er det orange armbind ikke afslørende. Under alle omstændigheder er du dog nødt til at investere i en god skydevest eller jakke, der er tilstrækkeligt camouflerende.

Hold varmen vha. 3-lags-princippet

Du kommer ikke udenom at tænke i lag, når det bliver koldt udenfor. Det er ikke blot den bedste, men også den billigste måde at sikre, at du kan anvende dit jagttøj i forskellige sæsoner. Du bør som minimum tænke i tre lag; et inderlag, et mellemlag og et yderlag (kaldes også for et skallag).

Inderlaget skal bestå af undertøj af en høj kvalitet, mens mellemlaget bør bestå af en fleece. Det yderste lag består af en jakke, der alt afhængigt af sæson skal være vandtæt eller foret. Når du skal tage tøj på til en jagt, så skal du iføre dig tøj i flere lag. Derved kan du tage et lag af eller på, når det bliver for varmt eller koldt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *