Dækket bord med vinglas

Gode råd til arrangering af konfirmationen

fg43

Så er det blevet tid til at arrangere konfirmationen!? Jo, den er god nok! Det virker jo lige som i forgårs at den lille blev døbt og barnedåben blev holdt, og nu står du så med en teenager, der faktisk meget snart bliver voksen! Det er vildt, som tiden er fløjet, men nu skal du så have arrangeret den bedste konfirmation som du kan. Men hvor starter man lige med at planlægge det hele?

Fastsæt et budget

Når du har fastsat et budget, bliver det lidt nemmere at bestemme rammerne for resten af dagen. Dit budget skal dække over alt fra konfirmationstøjet, transporten til og fra kirken, festen, hele familiens festtøj, tøjet til blå mandag og gaven til konfirmanden!

Notesbog med blyant og blomster

Holdes derhjemme, i lånte eller lejede lokaler eller på restaurant

Du skal beslutte om du har pladsen til at holde festen derhjemme. Husk at medmindre konfirmationen holdes med en lille gruppe af venner og familie, så skal du nok have lånt eller lejet stole og borde. Det vil være langt billigere at holde konfirmationen hjemme og det er utrolig hyggeligt at være hjemme. Men hvis I bliver hjemme, så skal maden også arrangeres, bordene dækkes og ryddes. Og husk service, bestik og glas mv. til alle gæsterne. Fordelen ved at spise på en restaurant er selvfølgelig at I ikke selv står med stresset over borddækningen, madlavning, servering og oprydning. Det vil gøre mange ting langt lettere, men det bliver et andet prisleje. Du bør også overveje hvor konfirmanden vil føle sig tilpas. 

Mad udefra eller lavet i køkkenet

Hvis I holder konfirmationen hjemme, så skal maden enten bestilles udefra, eller der skal forberedes i køkkenet. Det er igen billigst at servere mad lavet derhjemme, men det er måske ikke den mest praktiske løsning at lave og varme mad i dit familiekøkken. Du skal også have fundet hjælp til køkkenet og med at servere, medmindre du laver tag-selv-bord. Hvis I har spist ude, kan I drikke kaffen hjemme.

Få styr på din konfirmationstale

Din konfirmationstale er uhyre vigtig. Den rette tone skal rammes, så dine følelser bliver kommunikeret uden at talen bliver for følelsesladet, eller for lang. Der skal være anekdoter, gode råd som konfirmanden får med på vejen ud i livet og gerne et par sjove historier, så både din konfirmand og gæsterne griner lidt. Hvis du har brug for hjælp til at få styr på din konfirmationstale, så kan du få hjælp online. En god konfirmationstale vil blive husket og vil sikkert blive læst igennem flere gange i løbet af konfirmandens liv, så du skal tage opgaven alvorligt. 

Veninder der smiler

Indbydelsen

Det er en super idé at få den kommende konfirmand involveret i fremstillingen af indbydelserne. Det er jo trods alt en fest for ham/hende. 

Konfirmationstøjet og tøj til Blå Mandag

Her skal der virkeligt samarbejdes med konfirmanden. Det er deres dag, så man skal virkelig respektere deres synspunkter og stil, selvom man måske slet ikke synes det lige er dét de skal have på. Men husk at det skal være en sjov og positiv oplevelse for konfirmanden og dig, ikke en konflikt. Det skal alt sammen skabe glæde. Det er jo dit barns store dag!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *