Økonomien kan stramme lidt til for alle

Det er faktisk muligt at låne penge til trods for RKI registrering

fg43

Hvis du har været så uheldig at havne i RKI, så har du sikkert igen og igen hørt, at du kan ikke låne flere penge, hvis du står registreret i RKI. Som udgangspunkt er det rigtigt nok, men der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelser. Der er rent faktisk to måder, hvorpå du kan låne penge, hvis du er registreret i RKI. Du kan enten tage et kautionistlån, eller du kan vælge at bruge en pantelåner.

Det kan være en tung byrde at have gæld

Hvordan foregår et kautionistlån?

Forbrugslån: RKI ingen hindring – er det overhovedet muligt?
Når du er i RKI, kan du stort set ikke låne penge alene nogle steder. Nogle låneudbydere ser dog anderledes på det, hvis du har en kautionist, hvis økonomi er stabil. Du er selvfølgelig ikke garanteret et lån, selvom du finder en kautionist, men idéen med et kautionistlån er, at du kan ansøge et forbrugslån, hvor RKI ingen hindring er i sig selv. Det er således andre faktorer, der skal afgøre, hvorvidt du bliver godkendt eller afvist til det ansøgte lån. Det kan eksempelvis være, at din kautionists indtægt ikke er høj nok til det lån, du ansøger eller lignende. Hvis du skulle være så uheldig, at dit kautionistlån bliver afvist, så er din sidste mulighed for at skaffe noget kapital nu og her gennem en pantelåner. 

Når du har underskrevet kontrakten, er pantsætningen bindende

Hvad er en pantelåner, og hvordan fungerer det?

En pantelåner udbetaler penge i bytte for dine ejendele. Senere kan du købe ejendelene tilbage. Dette er groft sagt princippet i en pantelåner. Hvis du eksempelvis har en bil, du får vurderet til 50.000 kroner hos en pantelåner, så vil han eller hun som regel udbetale en kontant udbetaling til dig svarende til ca. halvdelen af vurderingsprisen. Du bytter således din bil til 50.000 kroner for en kontant udbetaling på 25.000 kroner.

Samtidig aftales det mellem dig og pantelåner, hvor meget du senere skal betale, hvis du vil have bilen igen. Dette er som regel et beløb svarende til din udbetaling plusrenter, så det kunne eksempelvis være 30.000. Det har således kostet dig 5.000 at pantsætte din bil, men til gengæld fik du et økonomisk boost, da du havde brug for det. Hvis du ikke kan købe din ejendele tilbage senere, mister du retten til det, og pantelåneren kan sælge dem til anden side. Du skal derfor aldrig pantsætte ejendele, du vil være meget ked af at miste.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *