DIY bord

Lav dit eget plankebord – Det er nemmere, end du tror

fg43

Plankeborde er det helt store hit lige nu, når vi snakker spiseborde. Der er mange på markedet, men du kan også lave et selv. Det er ikke så svært. 

Der er forskellige sammensætninger af DIY plankeborde. Du kan f.eks. vælge at lave selve bordpladen selv, og så købe færdige ben at sætte på, eller omvendt. Hvis du vælger at lave et selv, kan du endda spare penge, og få det i præcis de mål du ønsker.

Gør det selv

DIY plankebord – Vær med på moden

Det er faktisk lettere, end du tror. Først skal du anskaffe dig materialerne, og dernæst er det bare at gå i gang. Du skal gøre dig det klart, hvilket slags træ du vil lave bordet i. De forskellige træsorter kan noget forskelligt. Der er også forskel på, hvor holdbart og modstandsdygtigt de forskellige sorter er. Du skal også overveje, om du er til det rustikke look med rustikke planker, eller du gerne vil have det poleret. Gør dig også klart, hvilken længde du ønsker bordet i, og hvilken bredde det skal have. Find inspiration rundt omkring på nettet. 

Du har to muligheder, når det kommer til bordbenene. Enten kan du købe dig til nogle. Disse fås i rigtig mange forskellige slags. Du kan også lave dem selv. DIY bordben er en fordel, hvis du ønsker et flot og rustikt look, eller du ønsker en bestemt højde eller et bestemt udseende. 

Ja, faktisk er det muligt at lave alt selv, både bordplade og bordben. Dit nye DIY plankebord vil blive helt unikt og imponere dine gæster. Husk at overveje om du skal have lavet tillægsplader til dit bord, eller du har ekstra plads i hverdagen til et lidt større langbord.  

Glem ikke at pleje dit nye DIY plankebord

Det er enormt vigtigt, at du husker at give dit nye hjemmelavede plankebord den pleje, det fortjener. Køb en rigtig lækker træolie og giv bordet en ordentlig omgang, så det får suget en masse til sig. På den måde mætter du træet, og dit bord vil holde i mange år frem. På den måde vil det også kunne holde ti, at man vælter et glas vand eller kaffe ud over det, da træet ikke vil suge væsken på grund af olie laget. 

Hvis du ønsker et mere koldt og enkelt look, kan du også sæbebehandle dit plankebord. Det er dog noget mere avanceret at sæbebehandle et plankebord, da det skal have behandling oftere, og det tager længere tid at arbejde sæbevandet ned i træets åre. Korrekt behandling af dit plankebord vil sikre dets levetid og gøre, at det fremstår flot til hver en tid.

DIY Bordben

Plankebord af genbrugstræ

Hvis du ønsker at være miljøbevidst, samtidig med at du laver dig et flot plankebord, kunne du vælge planker af genbrugstræ. Det er ofte muligt at købe genbrugstræ eller planker flere forskellige steder. Et bord af genbrugstræ vil være unikt, og der vil helt sikkert ikke være andre med et bord magen til. Du vil måske finde det nødvendigt at bearbejde plankerne lidt mere, end hvis du havde valgt nyt træ. Men hvis du tager dig tiden til at slibe det ned, og behandle det med enten olie eller sæbe vil du få et meget smukt og enestående bord, der samtidig vil være bæredygtigt. 

Naturmaterialer passer enormt godt ind i de nordiske hjem, og du vil stadig kunne kombinere det rå med det hyggelige. Tænk på miljøet, samtidig med at du tænker på tidens tendenser inden for indretning og bolig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *