seværdigheder i danmark

Seværdigheder på Sjælland

fg43

Turen går til Sjælland, og hvad skal I se? Der er mange spændende seværdigheder på Sjælland, hvad end du er til de historiske danske seværdigheder på Sjælland, eller seværdigheder Sjælland tilbyder, hvor der er aktiviteter for børn, så er der mange at vælge imellem. Der er mange danske seværdigheder, hvor du kan introducere familiemedlemmer eller venner, der ikke er bosat i Danmark til et indblik i den danske kultur og historie. Mange har oplevet de mest kendte seværdigheder i København. Er du træt af turene op i Rundetårn eller klar til at opleve andet end kanalrundfart og Tivoli, så husk på, at Sjælland er stor og fyldt med fede seværdigheder.

Udendørs seværdigheder

Naturen er rig, og det er tydeligt, når man ser nærmere på de seværdigheder, Sjælland og øerne tilbyder. En tur til Møns Klint giver et helt unikt billede af den danske natur, og så er det en af de mange gratis seværdigheder, Sjælland disker op med. Om du besøger klinten på en kold efterårsdag eller en solbeskinnet sommerdag, gør ikke oplevelsen mindre unik. Se bølgerne bruse og sug den friske havluft til dig. Er du vild med arkitektur, der går ud over de klassiske bygninger, så vil en tur i Camp Adventure i Faxe, som er en af de Sjælland seværdigheder, som kan få dig til at spærre øjnene op.

De børnevenlige seværdigheder

Langt de fleste turistattraktioner og seværdigheder region Sjælland har at byde på er ideelle for børnefamilier. Vi kan selvfølgelig ikke komme uden om Tivoli og Bakken. Forlystelsesparker kan noget helt særligt. Er børnene ægte vandhunde, kunne et smut i Sommerland Sjælland med sikkerhed være et hit. Skal det være en kombination af forlystelser og vandland, må turen gå til slikuniverset BonBon-Land. Er du mere til de naturlige forlystelser, så kan både GoMonkey og Kalvehave Labyrintpark give børenes krudt kamp til stregen.

Historiske seværdigheder Sjælland beriger os med

Kronborg slot

Kronborg slot er beliggende i Helsingør nord for København. Kronborg er udnævnt til et at de vigtigste renæssanceslotte i det nordlige Europa. I år 2000 blev Kronborg optaget på UNESCO’s liste, for Kronborg er et verdensarvssted. Slottet er bygget omkring 1420, det er bestående af 9 smukke tårne og ligner et vaskeægte eventyrslot. Dette er heller ikke helt ved siden af, for mange kender Kronborg for at være slottet hvor Hamlet, historien skrevet af William Shakespeare, finder sted. Det kan være værd at undersøge, hvad der sker af spændende arrangementer på slottet, inden man besøger dette. Der er nemlig ikke så lidt, der finder sted. Ud over de daglige rundvisninger på Kronborg kan du også opleve kanonaffyringer, se Hamlet-stykket live og opleve en festival om Shakespeare. Uden tvivl et besøg værd for hele familien.

 

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er det største museum for skibe i Danmark. Her kan du se nærmere på, hvordan skibe blev bygget tilbage i oldtiden og middelalderen. Det har du kunnet siden 1969, da museet åbnede. Den store hal er designet af arkitekten Erik Christian Sørensen. På museet kan du se særudstillinger, videomateriale af udgravningsprocesser af de gamle skibe med mere. Du har mulighed for at deltage i rundvisninger helt gratis, såfremt du har betalt entre i højsæsonen.
Perfekt til dig med historisk interesse, der kan lide at komme helt tæt på fortiden.

Karen Blixen Museet

 

Har du stor litterær interesse eller ønsker du blot at komme tættere på den kendte forfatter og baronesse Karen Blixen, så er Museet i Rungsted absolut noget for dig. På Karen Blixen Museet får  du mulighed for at opleve et velbevaret hjem for forfatterinden. Det er her, Karen Blixen voksede op og hjemmet for hendes sidste leveår efter hendes afrikanske eventyr. En unik oplevelse, der giver et skønt indblik i Karen Blixens liv.

Der er mange flere hvor de kommer fra, for Sjælland har så meget at byde på som ikke kun befinder sig i hovedstaden.

Vil du læse mere om sjælland og de oplevelser som der er kan du med fordel læse denne artikel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *