Mindfulness i den digitale tidsalder

fg43

Ekstensiv brug af smartphone og mindfulness er ikke umiddelbart en cocktail, som de fleste mennesker finder passende. I lang tid har mindfulness primært været dyrket som en disciplin, der er renset for elektroniske gadgets og it-systemer. Men i takt med udviklingen af kvaliteten af de, som de smarte håndholdte enheder kan præstere og levere, behøver det naturligvis ikke at være sådan længere. Faktisk kan en smartphone med de rette apps have en række fordele sammenlignet med mellemmenneskelig terapi og stresshåndtering uden hjælpemidler.


Mindfulness som app: Nærvær lige ved hånden

Hvis du, som rigtigt mange andre danskere, lider af stress, forskellige former for angst eller depression ved du, at den psykiske belastning kommer og går uden varsel. Eller i værste fald bliver den udløst, når du har et møde med andre mennesker, som handler om at sætte fokus på din sårbarhed. Derfor kan en såkaldt mindfulness app være en rigtigt god løsning. For med en velfungerende app til mindfulness bestemmer man selv, hvornår man har overskuddet til at indlede en session. Og det giver rigtigt god mening for mange. 

 

Samtidig er man selv herre over, hvilke rammer, man dyrker sin mindfulness i. For rigtigt mange giver hjemmets fire vægge en særlig tryghed til at udfolde sig på forskellige måde, hvor skuldrene er langt nede sammenlignet med tilstedeværelsen i et rum, som man ikke kender. Og på samme måde er der mange mennesker, der slapper bedre af, når de er alene. Det giver nogle særlige muligheder for at træne den ro, så den på sigt kan implementeres i hele dagligdagen.


Slip af med din stress – når du selv har tid   

Med en app til stresshåndtering bestemmer du selv dit tempo. Det giver naturligvis rigtigt god mening at gøre den guidede stresshåndtering tilgængelig via smartphone, så man kan fokusere på stresshåndtering med mindfulness, netop når der er det behørige overskud og den nødvendige ro til det. 

 

Teknologien inden for it-systemer som smartphones og apps er i dag så veludviklet, at teknikken ikke tilføjer kommunikativ støj og indlevelsesmæssige begrænsninger, når du har brug for at komme ned i gear. Derfor findes der mange gode digitale redskaber, som med hver deres forskellige tilgange til mindfulness, kan hjælpe dig med at finde ro, at forbedre din søvn og at give dig mere energi, styrke og forbedret livskvalitet i hverdagen. Gennem disse redskaber kan du selv styre dit stresshåndteringsforløb og få en god personlig oplevelse, der hvor det passer dig bedst. Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *