ingen planet b

Vær god mod planeten – læs her hvordan

fg43

Klimaet er en af de ting, vi danskere går meget op i. Det burde det også være. Hvis der skal være en planet værd at leve på om bare 20 år, skal man gøre noget nu. Vi skal alle begynde at være bedre mod planten, så planten kan være bedre mod os, både nu, men også i fremtiden,

skrald i hjemmet

Sortér dit affald

En ting du nemt kan gøre derhjemme, der koster dig intet, er at sortere dit affald. Hvis alt affald bliver smidt ud sammen, bliver det alt sammen forbrændt. Det betyder, at nogle af de ting du har smidt ud, som måske kunne have blive genbrugt, bliver bare smidt ud. Det er med til at ødelægge vores planet, da ting som plastik faktisk godt kan genbruges, men mange bare smider ud.

Sorter dit affald for at hjælpe planeten. Glas skal i samme pose, metal og lign. skal i samme pose, plastikflasker i en pose, pap og papir i samme pose og til sidst madrester og andet småt, skal i samme pose. Det er slet ikke så svært, og det er en nem måde, hvorpå du kan være med til at skabe en bedre fremtid for planeten. Se affaldsspande, så du har en god spand til hvert slags affald.

Køb bæredygtigt

Du kan også hjælpe planeten ved at købe bæredygtige produkter. Det gælder både mad, tøj og redskaber. Noget mad er faktisk værre for vores planen, end andet. Oksekød er for eksempel noget af det værste kød, man kan købe, hvis man vil være bæredygtig.

Men man kan altså også vælge at købe brugte ting, i stedet for nye ting. Jo flere der vælger at købe brugte ting, fremfor nye, jo bedre. Så skal der produceres mindre nye ting, som tøj, og det gør at der bliver udledt mindre co2, og der bliver brugt mindre vand. Der bliver nemlig brugt meget vand, på rigtig mange forskellige produkter.

Så om du vil købe bæredygtigt mad, gå i genbrugen og købe tøj, eller gå på den blå avis eller marketplace på Facebook for at finde din nye sofa, er det alt sammen en stor hjælp til klimaet.

genbrugsbutik

Undgå store mængder skrald

Vi ved alle, at det længe har været et problem, hvor meget skrald der er. Det bliver bare lagt et sted, og på et tidspunkt vil der ikke være mere plads til alt det skrald vi har. Skraldet ender i havet, hvor det går ud over vores dyr. Derudover går det også ud over de dyr, vi selv spiser, som fiskene. Nogle fisk har små bitte stykker plastik i dem, og det kommer vi til at spise, hvis vi spiser fisken.

Derfor er det generelt en god ide at undgå for meget skrald. Stop brug af plastikposer, når du handler. Køb produkter, der ikke bruger plastik emballage. Der er mange måder man kan undgå skrald på. Med alle disse tips, kan du faktisk være med til at gøre en stor forskel. Hjælp planeten, så du, dine børn og deres børn, har en planet at leve på.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *