Stenbrud

Giv haven liv og køb smukke perlesten

fg43

Har du længe overvejet at pynte og dekorere din have? Så bør du overveje perlesten. Perlesten er fine sten, du særligt kan bruge i haven på stier eller gangarealer. De kan være med til at skabe liv i haven og kan fås i mange forskellige varianter og farver. de kan derfor være en god løsning, hvis du ønsker at give haven lidt liv og samtidig skabe et mere roligt udtryk.

Sø

Hvad er perlesten?


Perlestenene er en perfekt løsning til dig, der mangler underlag i indkørslen eller på stier. De små sten kommer fra grusgrave og kan give et mere farevigt og roligt udtryk. De er således gode til dig, der ønsker en pæn have eller indkørsel. For netop at opnå en rød tråd i haven, kan du med fordel både brug dem som underlag i garager og stier. Når du vælger farver og udtryk, kan du desuden tage udgangspunkt i husets mursten og sokkel. På den måde kan du ligeledes skabe en helhed, der generelt giver et pænere og mere sammenhængende udtryk.
I stedet for persten kan du desuden vælge de sten, der heder perle-søsten. Disse sten kommer i modsætning til de andre fra havet eller søer og findes i andre nuancer.
Perlesten har generel flere fordel, der kan komme dig til undsætning i haven. Du kan nemlig også bruge dem de steder, hvor der vokser ukrudt i haven. På den måde er de både fordelagtige som begrænsning for ukrudtet, men ligeledes er de pæne at have liggende. Dog skal du være opmærksom på, at en sådan væksthindring kræver, at du lægger en fiberdug under stenene. Det gør nemlig, at de ukrudtet har svært ved at vokse, fordi dugen er både gift- og kemikaliefri.

grus-passage


Find perlesten i alle varianter


Perlesten kan som sagt fås i mange forskellige varianter og farver. Du kan både være imellem de mere klassiske som sort/grå samt rød/brune nuancer. Det kommer an på, hvor stenene er fra. Er de for eksempel fra sø og hav, vil de være sorte og grå. Er de fra grusgrave, vil de derimod være gule og brune. Derudover findes der selvfølgelig forskellige størrelser. Her er er det væsentligt at have i mente, hvor du vil placere stenene. Er det i indkørslen, bør du gå efter de mindre sten. Her kan du vælge perlesten i 4/8 mm eller 8/16. På den måde undgår du, at der kommer små sten op i dine bildæk.
Når du bestiller perlesten, skal du desuden tage stilling til, hvor stor en mængde du skal bruge. Derudover kan du selv vælge, om du vil have dem leveret, eller om du selv vil hente. Hvis det er en stor mængde, kan det oftest bedst betale sig at få dem leveret. Læs mere om perlesten her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *