have

Få ro i sjælen med en have

fg43

Det er rigtig godt for os mennesker at have noget natur omkring os. Det gør simpelthen, at vi bliver bedre mennesker og får mere ro i sjælen og i vores liv. Derfor er det også vigtigt, at du tænker på din egen mentale sundhed, når du tænker i natur og have. Det er vigtigt, at din have afspejler ro og orden, hvilket ikke behøver at være en sirlig orden i bedene, men simpelthen det, at du kan overskue at være i haven. Hvis du ikke har en have, kan det være at have mange planter indenfor i lejligheden.

Hvordan kan jeg få det godt med en have?

Vi mennesker har brug for naturen. Det gør noget ved os at se på træer og blomster og se alting gro. Det skaber en ro i os, at vi ser, at der er noget større end os selv. Det giver os også en ydmyghed, at vi ikke altid er herre over alting. Naturen klarer sig selv, det har den altid gjort. Det er også rigtig fantastisk i Danmark, at vi kan se årstiderne skifte. Det er ikke alle steder, at man kan det, men her kan vi virkelig observere, hvordan naturen skifter.

Hvordan kan jeg få hjælp til min have?

Måske er du ikke selv den store gør-det-selv-type. Så er der masser af hjælp at hente både fra professionelle fagfolk, men også fra hjemmesider, hvor du kan søge inspiration. En af disse sider er husplushave.dk. Her kan du få masser af gode råd, når det handler om hus og have. Måske mangler du inspiration til, hvordan du skal indrette din have. Noget, der kan være rigtig sjovt, det er at indrette en lille urte- køkkenhave eller plante nogle træer. Det kan for eksempel være æbletræer, så du engang kan komme til at få dejlige æbler og ikke behøve at købe dem.

frugttraer

Særligt for børn kan det være rigtig sjovt at se, at mad kan komme fra haven af. Hvis I får en lille køkkenhave, kan børnene hjælpe med at så frøene, og de vil elske at se, når det begynder at vokse op. På den måde lærer du dem også om naturens liv, og hvordan vi egentlig får mad på bordet.

En anden mulighed kan være at plante forskellige blomster i potteplanter eller blomsterkasser. Det gør, at man bliver så glad om foråret, når blomsterne skyder frem og giver masser af liv og farver i tilværelsen. Det gør netop, at man oplever en glæde ved livet. Det kan også være en god idé at plante blomster, som blomstrer i forskellige årstider, så du får noget til enhver tid at se på.

Naturen er der altid

Selvom naturen forandrer sig hele året rundt, så er den der altid og minder os om, at selvom der sker forskellige ting i verden, og vi forandrer os, så forandrer den sig ikke. Forår, sommer, efterår og vinter sker år efter år, og vi må passe på naturen, så det kan fortsætte sådan.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *