Derfor får du mere mentalt overskud, når du dyrker motion

fg43

En rask gåtur, en lille løbetur, en tur ned og løfte vægte i træningscentret, en gang badminton eller en omgang fodbold med vennerne. Der er mange måder at dyrke motion på, men én ting er sikkert – motion er det bedste du kan byde din krop og dit sind. 

Men hvad er det der gør at motion er så godt for din krop, og hvorfor er det at manglende motion kan fører til træthed, stress, og endda depression? Det får du svaret på i denne artikel.

Motion – den hellige gral

Vi mennesker er skabt til at dyrke motion, og siden tidernes morgen har vores hjerne hungret efter at få det daglige fiks af motion. Motion har været med til at udvikle mennesket, og det har ført til at vores art har overlevet til den dag i dag. Dengang måtte mennesket jagte og nedlægge sit bytte, og for at gøre det måtte man være i god fysisk form. I dag er det anderledes. Vi lever i en tid hvor vi ikke behøver jagte vores bytte længere. Vi har hvad vi har skal bruge for at overleve, og vi behøver ikke gå på jagt for at få stillet sulten. Lige netop denne udvikling har ført til at mange ikke får dyrket regelmæssig motion længere, måske har man et arbejde der skal passes, og så skal der handles ind og laves mad til børnene når man kommer hjem.

Én ting er dog sikkert. Vores hjerne er fra tidernes morgen skabt til at dyrke motion, og motionen har været med til at gøre at vores art har kunne overleve i millioner af år. Og det mener vores hjerne stadigvæk. Uden motion begynder vores hjerne at blive nervøs for, at der er noget galt, at vi ikke er i stand til at overleve, og derfor sætter den nogle kemiske processer i gang. De her kemiske processer kan fører til psykiske lidelser, som man måske ikke lige forbinder at man mangler motion. Det er videnskabeligt bevist at manglende motion kan føre til både stress, angst, og depression. Problemet er bare, at når man bliver ramt af en af disse lidelser, så har man ikke altid overskud til at motionere, og det er kun med til at gøre ondt værre.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *