badeværelse lys

Find den bedste belysning i badeværelset

fg43

Folk har forskellige prioriteringer til, hvilke dele af hjemmet som skal indrettes på den mest hyggelige måde. For mange danskere er det nok stuen og soveværelset, som tager pladserne som førsteprioritet i forhold til indretningen. 

Det er dog også vigtigt at indrette badeværelset på en hyggelig måde, og her spiller især belysning i badeværelset en kæmpe rolle. Lyset kan ændre badeværelset fra at være et udelukkende funktionelt rum til at være et rum, som er hyggeligt at være i. 

luksus badeværelse

Bliv guidet til de forskellige slags belysning i badeværelset

Der findes en hel række af forskellige typer belysning, og det kan være svært at huske hvad de alle sammen hedder. Man behøver heldigvis ikke at kunne dem alle udenad, og det handler mest af alt om at finde balancen mellem funktionelt lys som er lovligt og sikkert for badeværelset, og dekorativt lys som giver hygge. 

En vigtig ting på badeværelset er opgavelys. Denne form for belysning har et bestemt formål, og det kan for eksempel være at belyse området omkring spejlet, så man kan se sit spejlbillede ordentligt. Det dekorative lys har til formål at være til pynt og at give personlighed og dybde i rummet.

Derfor er dekorativt lys vigtigt

Dekorativt lys er en vigtig ting, som nogle gange bliver overset, når det kommer til badeværelset. Mange ser nemlig dette rum som et sted, der kun findes for at tjene dets formål. Dette giver også mening, når man har en hverdag, hvor det mest af alt handler om at kunne komme i bad og på toilet, inden man skal på job. 

Det kan dog være rart med dekorativ belysning til, når man har tid til for eksempel at tage sig et karbad, imens man hører en podcast eller god musik. Find guide til belysning på badeværelset, og vær sikker på, at du indretter på en god måde. 

Hvilke lamper passer til badeværelset?

Der findes mange lamper, som egner sig godt til belysning i badeværelset, og det handler om at finde noget som er sikkert at bruge i vådrummene. Der er nogle bestemte regler og krav i forhold til afstanden mellem lamper og andre elektroniske apparater. Som alle ved, er vand og strøm en farlig kombination, og derfor handler det om at indrette badeværelset med stor omtanke og fokus på sikkerhed. Man inddeler badeværelset i 3 områder, som bestemmer, hvilken slags belysning må være hvor, og om du selv må stå for at sætte den op. Område 3 hedder den del, som er mere end 2,4 meter væk fra den vådeste del af rummet. Her må du for eksempel gerne selv indrette belysningen.

lys pære

Find de bedste vådrumssikre lamper og pærer

Når man skal finde den bedste belysning til sit badeværelse, handler det om at finde noget som egner sig til vådrum. Når man køber pærer til badeværelset, så skal man tjekke, om produkterne er mærket med IP-mærkning. Mærkningen vil fortælle dig hvor stor sikkerhed produktet har i forholdt til berøring og indtrængning af støv. Mærkningen vil også fortælle dig hvor stor beskyttelse produktet har i forhold til indtrængning af vand. På denne måde ved du, at den pære, som du køber, er sikker på dit badeværelse. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *