hundemad

Vælg det rigtige hundemad og få en gladere hund

fg43

Din hunds daglige ernæring er væsentligt element for at den har et sundt og godt liv. Men var du klar over, at din hunds foder faktisk seriøst kan påvirke dens humør? Her er par måder, hvorpå din hunds kost direkte kan have en påvirkning på dens generelle adfærd.

Ikke strikse fodringstidspunkter

Det betragtes i dag ikke mere som fornuftigt, at din hund kun spiser en enkelt gang pr. dag. På samme måde som med os mennesker er det jo ikke just den bedste idé, hvis man kun kan få ét måltid om dagen. Det bliver nemlig lynhurtigt kedeligt og alt for rutinepræget. Hvis du i stedet vælger at fodre din hund to til tre gange om dagen, så vil du nu have en hund der er langt mere tilfreds og godt tilpas. Og med det bedre humør følger der oven i købet en langt bedre opførsel, så der er faktisk ikke de helt store grunde til at din hund kun nyder et enkelt måltid. Nogen gange kan man som hundeejer også opleve, at ens hund ikke vil spise. I så tilfælde kan der være flere årsager til dette. Se mere her hvis hunden ikke vil spise, og du simpelthen ikke aner hvad dette skyldes.

hund

Ingredienserne har også stor betydning

Dit hundefoders ingredienser spiller også en stor rolle med hensyn til din hunds overordnede humør. Hvis du f.eks. ser på visse fedtsyrer i god hundefoder, såsom docosahexaen syre, så har en hel del undersøgelser faktisk påpeget at det er med til at forøge din hunds/hvalps opmærksomhed. Og dette er især gunstigt, når det kommer til at træne din hund. Et andet eksempel er tilførslen af antioxidanter til hundefoder til ældre hunde. Faktisk viser andre undersøgelser, at disse på afgøende måder kan være med til at minimere aldersbetingede tilstande, såsom hundedemens.

En balanceret kost er alfa omega for din hunds humør

Rigtig mange sundhedsmæssige problemer forårsages af en dårlig balance i dens daglige kost. F.eks. kan mange hunde få urinvejstilstande, hvis dens kost ikke er ordentligt varieret. Og en hund der har problemer med dens urinveje, vil naturligvis også være ekstra pirrelig og irritabel grundet de konstante smerter – og det fortjener den selvfølgelig ikke. Netop fordi en hund har brug for omtrent 40-50 forskellige næringsstoffer i dens kost, så er det som hundeejer enormt vigtigt at man er omhyggelig med ikke at skære hjørner med ens hundefoder – også selvom man er på et stramt budget. Det er trods alt din hunds velbefindende der er på spil. En ubalanceret kost kan ligeledes føre til dårlig mave.

Tag en sludder med din lokale dyrlæge

Du bør absolut tage en hurtig snak med din dyrlæge, hvis du skulle være i tvivl om hvilken foder der vil være bedst for netop din hund. Din dyrlæge er nemlig ekspert, og kan derfor rådgive dig angående din hunds genrelle sundhed. Dyrlægen kan også sundhedstjekke din hund, så den har de bedste betingelser for at leve et godt og glad liv.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *